25. dubna 2018

Město zajistilo budoucnost zimního stadionu i hokeje v Olomouci

(www.ods.cz) Je to velký krok pro budoucnost zimního stadionu a s ním i olomouckého hokeje a bruslení pro veřejnost! Městu se po mnoha letech a sérii nekonečných jednání podařilo uzavřít smlouvu o převodu movitého i nemovitého majetku v bezprostředním okolí zimního stadionu.

Po převodu těchto pozemků i zázemí včetně strojovny a chladicího zařízení od společnosti Hokejová hala Olomouc má město situaci okolo zimního stadionu konečně plně ve svých rukou. Nejde jen o to, že se podařilo zajistit zázemí s chladicím zařízením a tím i provoz stadionu, ale především o pozemky, díky nimž se může v budoucnu zimní stadion a v neposlední řadě i malá hala dále rozvíjet.

„Zisk veškerých pozemků otevírá prostor pro ucelené koncepční řešení, díky němuž mohou v Olomouci být v dalších desetiletích zajištěny nejen podmínky pro špičkový hokej, ale i dostatečný prostor pro bruslení veřejnosti nebo činnost dalších sportovních oddílů,“ uvedl náměstek primátora Martin Major, který se jednání o odkoupení souboru movitého a nemovitého majetku od společnosti Hokejová hala Olomouc účastnil.

Po více než deseti letech se tak naskýtá cesta jak k modernizaci zimního stadionu, tak i rekonstrukci a opětovném zprovoznění malé haly. Díky malé hale by se velmi ulevilo doposud velmi nabitému harmonogramu na hlavní ploše, kde se o led musí s extraligovými hokejisty HC Olomouc dělit mládežnické oddíly, sledge-hokejisté z klubu SOHO, krasobruslaři z týmu FSC Olomouc a samozřejmě také veřejnost.

Vlastnictví kompletního areálu umožní městu postupovat při budování této sportovní infrastruktury systematicky a současně dovolí také žádat o dotace. Pro budoucnost hokeje i bruslení v Olomouci tak jde o mimořádně důležitý krok.

JUDr. Martin Major, MBA

1. náměstek olomouckého primátora