27. června 2017

Koalice nepodpořila zahrádkáře na Jenerálce

Na červnovém jednání zastupitelstva koalice předložila bod o odejmutí svěřené správy pozemků v zahrádkářské osadě Jenerálka v katastru Dejvic. Zastupitelka Simona Nesvadbová proto upozornila na platné usnesení Zastupitelstva č. 438/14 ze dne 21. 2. 2014, které deklaruje, že Praha 6 má trvalý zájem zachovat funkci zahrádkářské osady Jenerálka v jejím současném rozsahu. Proto se na členy rady obrátila s dotazem, zdali se odsvěřením pozemků Praha 6 nezbavuje odpovědnosti za budoucí osud zahrádkářské kolonie. Spoluvlastník těchto pozemků, společnost Manalisten s.r.o., vede o tyto pozemky různé soudní a zejména majetkoprávní spory se zahrádkáři, a tak se zdá budoucí osud zahrádek ohrožen. Zastupitel za ODS Jakub Stárek proto navrhl, aby zastupitelé hlasovali o potvrzení platnosti tři roky starého usnesení. Návrh ale nebyl schválen, poněvadž ho nepodpořili zejména zástupci koalice tvoření TOP 09, ANO, STAN a KDU-ČSL. Dobrou zprávou pro zahrádkáře naštěstí je, že i díky práci zastupitelů z politického klubu ODS ve výsledném hlasování navržený bod na odsvěření pozemků neprošel a zahrádkářská kolonie Jenerálka tak zatím zůstává i nadále ve správě MČ Praha 6, která tak bude moci přímo vstupovat do jednání týkajících se této lokality.

Hlasování:

hlasování o potvrzení platnosti tři roky starého usnesení (č. 438/15): /media/content/post/0266/26605.pdf

hlasování o odsvěření pozemků: /media/content/post/0266/26606.pdf