28. srpna 2022

Partie CNN Prima News

(CNN Prima News) Energetická krize žene ceny elektřiny a plynu stále vzhůru a politici v posledních dnech hledají způsob, jak současnou situaci stabilizovat. Hosté nedělní Partie na CNN Prima News – Jan Skopeček (ODS), Patrik Nacher (za ANO), Jakub Michálek (Piráti) a Radim Fiala (SPD) – představili odlišná řešení krize.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Jan Skopeček z ODS volá po zásadní změně dočasného evropského přístupu k energiím. Státy by ale podle něj měly řešit krizi společně. A cesta vede prý přes emisní povolenky. „První věcí by mělo být zrušení emisních povolenek nebo vydání více povolenek. Zelení politici v Evropě ještě neprozřeli. Emisní povolenky jsou nástroj, který energie zdražuje. Další věc je energetická politika Německa, které se rozhodlo, že zachová tři jaderné elektrárny. Musí se znovu do jádra investovat a otevírat nové elektrárny. Po nějaké době si musíme přiznat, že tu bude i uhlí o něco déle, aby byl dostatek elektřiny,“ myslí si Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny