22. září 2022

Přístavba MŠ – rychlé, rozumné a levné řešení

(Lipenecký SPOLUobčan) Blíží se volby, dějí se občas zvláštní a někdy i “legrační” věci. Například Sdružení pro Lipence*, které se doposud snažilo spravovat naši obec metodou “hajíbelí”, najednou zjistilo, že tu máme málo míst ve školce. Heuréka!

Jenže prozření to je nejen pozdní, ale i nerozumné. Navrhují výstavbu úplně nové budovy školky, což by bylo mimořádně drahé. Zajištěné financování nemají, jen obecnou proklamaci, že peníze poskytne magistrát. Přitom se dají kapacity rozšířit o prostory, které jako zázemí využívají technické služby (pro ně už máme vytipované vhodnější místo) a zároveň zvětšit přilehlá zahrada. Podle upraveného původního projektu pak lze rychle postavit kvalitní přístavbu.

A aby toho nebylo málo, Sdružení pro Lipence si na podporu svého "báječného" nápadu i přivlastnilo vizualizace ze studie objednané a tedy i zaplacené městskou částí, tedy vámi všemi. Právně se tomu říká “zneužití cizího majetku” nebo “porušení autorských práv”.

Každopádně, problém nedostatku míst ve školkách je akutní a potřebuje co nejdříve vyřešit. Na tom se asi všichni shodneme. Jsme konstruktivní politickou silou a uvítáme spolupráci či podporu od jakéhokoliv subjektu, který to bude vidět podobně jako my - tedy, že je třeba rychlého, rozumného a finančně co nejméně náročného řešení. Ku prospěchu obce a hlavně našich nejmenších.

Martin Trnka, Monika Vlčková a tým SPOLU pro Lipence