15. září 2022

Strategický plán selhal na celé čáře

(SPOLU pro Lipence) Strategický plán rozvoje Lipenců, schválený současným zastupitelstvem, byl lidově řečeno „šit horkou jehlou“ bez dostatečné účasti veřejnosti a hledání všeobecného konsenzu. Odmítavé reakce Lipeňáků na projednání zastupitelstva svědčily o pouhé formálnosti veřejné diskuze. Zadavatel zcela upřednostnil rychlost a výsledkem bylo, bohužel, jen nepříjemné překvapení řady občanů.

Mnohé návrhy studie jsou nesmyslné a rozhodně podle nich nehodláme postupovat. Centrem obce má být náves, a ne stísněná komerční plocha, kde se má budovat nová radnice (radnici už máme a vyhovuje potřebám úřadu i samosprávy). Těžiště života obce leželo navíc vždy poblíž fotbalového hřiště. Ideálním místem pro náves je místo, kde se nachází v současnosti dočasné hasičské cvičiště. Říkali jsme to během jednání zastupitelstva opakovaně, ale nebyli jsme vyslyšeni.

Nesmyslnost celého plánu dokazuje nejlépe to, že i jeho dřívější podporovatelé – např. zástupci HaFo – od něj dávají ruce pryč. Dříve pro něj zvedli ruku, ale nyní již ve svém volebním programu sami prosazují naše řešení.

Monika Vlčková

členka místní rady ODS Lipence
kandidátka na místostarostku MČ