12. září 2022

Představení kandidáta na starostu

(SPOLU pro Lipence) Vážení a milí Lipeňáci,

jmenuji se Martin Trnka a ucházím se o úřad starosty naší městské části za koalici SPOLU pro Lipence. Vedu tým zkušených lidí, kteří chtějí změnit místo, kde žijí, k lepšímu. Lipence máme rádi, víme, co by se tu dalo zlepšit, a to je pro nás výzva.

Jsem absolventem ČVUT v oboru vodního hospodářství a vodních staveb. Jakožto technik jsem zaměřený především na hledání a uskutečňování racionálně správných projektů. Můj obor má ale výrazný přesah do životního prostředí a do problematiky hospodaření s vodou, což je právě u nás na soutoku několika vodních toků potřebné.

Za svůj život jsem prošel řadou pozic v soukromém i veřejném sektoru. Mou specializací je procesní řízení a vedení lidí směrem k naplňování konkrétních cílů. Zkušenosti jsem získal například na Magistrátu hl. m. Prahy, kde jsem se postupně vypracoval z řadového úředníka na ředitele. V soukromé sféře jsem pak působil v manažerských pozicích v oblasti obchodu či investic. Věřím, že právě takovéto know-how Lipence potřebují. Nejen pro dotažení klíčových a léta neuskutečněných projektů, ale i pro zcela nové plány.

Kromě práce je mým celoživotním zájmem sport, a to především sporty kolektivní. Na hřišti totiž musí všichni pracovat ve prospěch společného cíle a dokonale pro to využít své vlastní schopnosti. Tým zároveň potřebuje lídra, který je v rozhodujícím okamžiku připraven převzít zodpovědnost na sebe. Takovým jsem na hřišti i v životě.

Se znepokojením se dívám na současné vedení naší radnice. Dosavadní reprezentace nemá ani schopnosti, ani pracovitost. Je nekompetentní v plném rozsahu a zasluhuje vystřídat. I z těchto důvodů jsem se rozhodl vstoupit do komunální politiky se skupinou podobně smýšlejících lidí, profesionálů s letitými zkušenostmi. Spolehlivých týmových hráčů, kteří zde chtějí vytvořit lepší místo k životu.

Vím, že se na svůj tým mohu spolehnout. To je pro mě klíčové, ve sportu i v zastupitelstvu.

Jsem přesvědčený, že pokud dostaneme důvěru, výkonnost jednotlivců i celku povede k rozvoji místa, kde žijeme, a ke spokojenosti lidí, se kterými žijeme.

Martin Trnka, 54 let, manažer kandidát na starostu za SPOLU pro Lipence

Martin Trnka

kandidát na starostu MČ Praha - Lipence
místopředseda MS Lipence