20. listopadu 2013

Chceme jednání zastupitelstva na internetu

Chceme, aby jednání zastupitelstva bylo dostupné všem na internetu. Živě a později ze záznamu. ODS se nemá za co stydět. Naproti tomu Liběhrad je od začátku striktně proti, aby někdo jednání zastupitelstva viděl.

 

To je přitom ze zákona veřejné. Nedávno navíc soud ve sporu mezi obcí Psáry a Úřadem na ochranu osobních údajů rozhodl, že záznamy ze zastupitelstva opravdu na internetu být mohou. Navíc v případě Psár měl Úřad problém ani ne tak se zveřejněním zastupitelstva jako s tím, že během jednání zazněla informace o platu ředitele tamější školy.

Veškerá technika pro pořízení záznamu zvuku a obrazu v použitelné kvalitě stojí kolem 10 000 korun, samozřejmě můžeme sáhnout i po profesionálním konferenčních zařízení za cca 40 000 korun, což už ale nedává moc smysl. Deset tisíc korun za to, že bude mít kdokoli možnost být na zastupitelstvu, i když bude sedět doma u počítače, je férová nabídka.

Diskuse:

<div class="fb-comments" data-href="http://www.ods.cz/os.praha-zapad/ms.libcice-nad-vltavou/clanek/6171-chceme-jednani-zastupitelstva-na-internetu" data-width="600" data-numposts="5" data-colorscheme="light"></div>
Jiří Sochor

místopředseda místního sdružení
člen strany
zaměstnanec HK - vedoucí mediální sekce
zaměstnanec HK - zástupce vedoucího mediální sekce
zaměstnanec HK - mediální sekce
zastupitel