28. srpna 2015

Pozvánka na Bartolomějskou pouť

MS ODS Kopřivnice by všem občanům města chtěla popřát příjemné prožití pouťového veselí a připomenout, co všechno je během 29.-30. srpna čeká.

V rámci Bartolomějské pouti se malí i velcí těší na tradiční pouťové atrakce a kolotoče. V Kopřivnici však nemáme jen to: opět nás čeká i Starodávný Jarmark, který se bude konat v sobotu 29. srpna od 10 do 16 hodin v sadu E. Beneše. Nabídne ukázky starých řemesel, dobové stánky s nejrůznějšími rukodělnými výrobky a pamlsky, ukázky práce profesionálního sokolníka, možnost zastřílet si z praku nebo se povozit na historickém kolotoči. O hudební doprovod se postará Cimbálová muzika Radhošť a o pohádkové zpestření loutkoherecké představení O Andrýskovi (v 11 a ve 14 hodin).

Veselení se pak přesune před kulturní dům, kde v 17 hodin odstartuje Bartolomějský večer. V rámci něj vystoupí místní kapely Koprock, LeDaTAK a Sunar. Jako hlavní host večera se představí brněnská skupina Poletíme?

V neděli 30. srpna bude pouťový kulturní program pokračovat promenádním koncertem Městského dechového orchestru (od 15 hodin) a neobvyklým hudebně-divadelním vystoupením kapely Už jsme doma plným písniček k večerníkovému seriálu Krysáci (od 17 hodin).

V rámci zpestření celého zážitku pak bude v neděli rovněž možno svést se historickým automobilem Tatra. Několik nablýskaných veteránů slavné domácí značky bude na zájemce o svezení čekat od 9 do 17 hodin před Medical Care Centre naproti vstupu do Technického muzea Tatra.

Trasa projížďky povede po ulici Záhumenní směrem na Štramberk, u Palárny se stočí na ulici Štramberskou a přes ulici Husovu se vrátí zpět na místo odjezdu. Nevšední jízdu si bude možné užít za 50 korun. Kdo v tento den zavítá rovněž do technického muzea a předloží na nástupním místě vstupenku, získá na jízdném dvacetiprocentní slevu.

Těšíme se, že se s Vámi, našimi příznivci, na pouti potkáme!

 

Zdroj: Fotografie Novojičínský deník, část článku TZ MÚ Kopřivnice