1. listopadu 2018

Ustavující zasedání Zastupitelstva MČ Praha 15

Na svém ustavujícím zasedání, konaném ve středu 31.10.2018 od 17h v prostorách KC Varta, slavnostně složilo slib všech 31 nově zvolených zastupitelů.

Starostou byl zvolen Milan Wenzl (ANO 2011), 1. místostarostou se stal Václav Bílek (ANO 2011). Zastupitelé dále zvolili čtyři místostarosty: Mgr. Jitku Kolářovou (ANO 2011), Michala Fischera (ODS), Michala Frauenterku (ODS) a Ing. Petra Neumanna (TOP 09 a Naše 15 s podporou STAN).

Zastupitelstvo stanovilo počet členů Rady městské části Praha 15 na 7 a počet uvolněných a neuvolněných členů Rady MČ Praha 15. Sedmým radním se vedle výše zmíněných stal Ing. Pavel Klega (ODS), který bude zároveň vykonávat funkci předsedy finančního výboru.

Zastupitelstvo během zasedání zřídilo také Výbory Zastupitelstva MČ Praha 15: výbor finanční; výbor kontrolní; výbor pro školství, vzdělávání a kulturu; výbor volnočasových aktivit a vnějších vztahů; výbor dopravy a prostředí pro život; výbor zdravotnictví, sociálních věcí, rodiny a péče o seniory a výbor územního rozvoje a koordinace strategických projektů.