11. listopadu 2018

Reakce zastupitelského klubu Občanské demokratické strany v ZMČ Prahy 15

vůči lživým částem prohlášení sdružení politických stran Zelení, Česká pirátská strana, KDU-ČSL a nezávislých kandidátů, vystupujících pod názvem Patnáctka náš domov

Prodej roky vyřazeného vodojemu v průmyslové části Hostivaře u ulice V Chotejně, a to na základě žádosti o koupi od souseda, který ve stejném areálu pozemky také vlastní, se začala připravovat za minulé Rady MČ Praha 15 v červnu 2017. V době, kdy v radě byli zástupci sdružení Patnáctka náš domov.

Dle dostupných písemných dokumentů již tehdy s přípravou prodeje souhlasili i zástupci Patnáctka náš domov, a to radní p. Pencák a p. Ducko. Stejně tak objednávka znaleckého posudku na hodnotu této nemovitosti byla zadána v minulém volebním období, kdy byla ODS opoziční stranou. Nedávno zveřejněný záměr prodeje je součástí nezbytné zákonné procedury, která započala před více než rokem a naši zástupci se o záměru prodeje a probíhající proceduře dozvěděli tuto středu. Vlastní rozhodování o prodeji nemovitosti v zastupitelstvu MČ Praha 15 bude teprve následovat.

Oficiální prohlášení sdružení Patnáctka náš domov je nejen účelově manipulované s cílem poškodit Občanskou demokratickou stranu, ale také zastírající vlastní podíl na přípravě prodeje bývalého vodojemu. Zejména odporná je ale ta část, která prodej dává do souvislostí s bývalým starostou, který nás po těžké nemoci opustil už v roce 2011.

Za toto prohlášení by se sdružení Patnáctka náš domov měla stydět.

Zastupitelský klub Občanské demokratické strany, 10. 11. 2018