13. srpna 2014

Novinky z města

Přístavba hasičské zbrojnice zahájena 

Chotěnická zbrojnice neslouží jen hasičům. Je zde pobočka městské knihovny, schází se zde osadní výbor a při volbách se mění na volební místnost. Hlavně je ale využívána jako klubovna a zázemí pro společenské akce. Mobilní venkovní WC již opravdu provozu nestačí. Přístavba zajistí dostatečné zázemí včetně nového sociálního vybavení. Stavbu provádí firma BYTEP HM.

 

I druhý dům s pečovatelskou službu má svůj altán 

Dárek našim seniorům v DPS na Masarykově náměstí zrealizovala firma Jaroslav Paulus a syn. Posezení ve stínu za horkých letních dnů bude jistě příjemnější.

 

Třídíme, šetříme, chráníme životní prostředí 

V roce 2013 jsme vytřídili a předali k využití cca 135 tun odpadu. Odměnou přibylo do pokladny města 299.999 korun českých. Od dubna 2014 sbíráme i oděvy. Za 3 měsíce se jich sebralo 1.181 kg.

 

Rekonstrukce střechy pokračuje 

Medov bude mít další část nové střechy. Oprava a výměna uhnilých částí krovu, tepelná izolace stropu, nová střešní krytina a sanace rozpadajícího se zdiva. S pomocí dotace z Ministerstva kultury ČR se letos realizuje další etapa. Stavbu provádí PARIO s.r.o. Hradec Králové.

 

Žákyně ZŠ se dočkají 

Když vše dobře dopadne, budou mít i dívky na základní škole od září nové sociální zařízení. Ve všech třech patrech staré budovy teď mají řemeslníci na pilno. Komfortní WC včetně hygienických kabinek provádí firma Chládek a Tintěra, Pardubice a.s.¨

 

MŠ Jiráskova 

I zde se o prázdninách pracuje. Nová schodiště do areálu zahrady provádí firma L.K.N. s.r.o. Chrudim.

 

MŠ Jonášova 

Nová šatna, umývárna a WC bude připraveno pro děti v dalším oddělení školky. Věříme, že i toto staveniště se do zahájení školního roku promění ve funkční zařízení.

 

Tichý asfalt do Chotěnic? 

Vzhledem k předpokládané zvýšené dopravní zátěži (Holcim, Ecorec) po modernizaci silnice II/341 mezi Novým Dvorem a Nerozhovicemi, jsme požádali investora stavby o položení tichého asfaltu v zastavěné části Chotěnic. Snížení hlučnosti dopravy by obyvatelům domů při silnici jistě udělalo radost. Od 7. července do 7. září je zde z dopravy vyloučen veškerý provoz. Se zhotovitelem stavby se podařilo domluvit, že úplná uzavírka bude vždy jen od 7:00 do 18:00  hodin (včetně víkendů), takže ranní a večerní autobusové spoje pojedou po stavbě. U ostatních spojů linek 620 713, 620 714 a 650 606 dochází k různým změnám tras podle jednotlivých dalších etap stavby. Podrobný rozpis naleznou zájemci o informace na webových stránkách Pardubického kraje (dopravní informace) a našeho města.

 

INFORMACE Z RADY MĚSTA   

Rada města vzala na vědomí   

  • záznam z místního šetření ze dne 18.6.2014 provedeného pracovnicí sociálního odboru Mgr. Janou Kopeckou v záležitosti finančního příspěvku o. p. s. Křižovatka handicap centrum Pardubice a s ohledem na to, že sociální služby Sociální rehabilitace a Sociálně aktivizační činnosti musí být klientům poskytovány zcela zdarma a schválila poskytnutí finančního příspěvku ve výši 4.176,-  Kč o. p. s. Křižovatka handicap centrum Pardubice na poskytování sociálních služeb klientům z Heřmanova Městce a jeho místních částí.
  • ukončení nájemní smlouvy na pozemek parcelní číslo 856/62
    v k.ú. Heřmanův Městec pana Miloše Urbana.

 

Rada města schválila                     

  • přijetí věcného daru v souladu s čl. VII bod 15 Zřizovací listiny Domova                pro seniory Heřmanův Městec, a to od Dany Kunešové ve výši 4.000,- Kč a Jaroslavy Šedové ve výši 1.000,- Kč.
  • prodloužení nájemní smlouvy na městský byt na adrese Heřmanův Městec, Průhon 446 pí Soně Kočové od 1.6.2014 do 31.8.2014.
  • uzavření Smlouvy o dílo na akci „Přístavba hasičské zbrojnice Chotěnice“ s firmou BYTEP HM s.r.o. s tím, že hodnota díla činí 459.470,- Kč bez DPH a dílo bude dokončeno 29.8.2014.
  • uzavření Smlouvy o dílo na akci „Výměna krytiny domu čp. 806/807 v Havlíčkově ulici v Heřmanově Městci s firmou Karel Milaberský, Kutná Hora s tím, že hodnota díla činí 402.036,- Kč včetně DPH a dílo bude dokončeno 4.9.2014.
  • umístění stánku s občerstvením během konání Bartolomějské pouti v areálu bývalého zahradnictví v prostoru před firmou Gerhard Plus s.r.o. včetně vstupu do areálu bránou přes pozemky p.č. 1024/17 a 1024/19, k. ú. Heřmanův Městec, paní Janě Rychtrové, IČ 729 29 766 z důvodu, že se jedná o podporu regionálních produktů a za podmínek dodržení „Pokynů města pro stánkový prodej“.
  • zapojení města do programu Šťáva poskytnout slevu 1+1 (při zakoupení jedné vstupenky druhá zdarma) na vstupech do Synagogy a Galerie Cyrany.
  • uzavření Smlouvy o dílo na akci „Oprava sociálního zařízení v budově mateřské školy, ul. Jonášova 726, Heřmanův Městec“ s firmou LKN s.r.o. Chrudim s tím, že hodnota díla činí 155.500,12 Kč bez DPH a dílo bude dokončeno 6.8.2014.
  • uzavření Smlouvy o pronájmu stavby silnice I. třídy pro realizaci stavby „Oprava střechy u čp. 33 v Heřmanově Městci“ z důvodu umístění lešení a závěsného lešení.
  • uzavření nájemní smlouvy na část pozemku parcelní číslo 2125/2 o výměře
    22,5 m2 (pod složeným dřívím) v k.ú. Heřmanův Městec za cenu 4 Kč/m2/rok (úhrada nájmu od první výzvy) Ing. Tomáši Kachlíkovi
    od 8.7.2014 do 31.7.2014.                                     
  • uzavření nájemní smlouvy na pozemek parcelní číslo 1628/1 díl ,,C“ o výměře 390 m2 v k.ú. Heřmanův Městec - lokalita za výtlačnou kolejí za cenu 4 Kč/m2/rok paní Zdeňce Vilušínské.  
  • použití investičního fondu příspěvkové organizace Mateřská škola Jiráskova
    na nákup traktůrku na sekání trávy.
  • uzavření smlouvy o poskytování bezpečnostních služeb ve dnech                            22.8.-24.8.2014 v době konání pouti s Hlídací a detektivní agenturou VIDOCQ s.r.o., Pardubice.
  • prodloužení nájemní smlouvy na městský byt na adrese Heřmanův Městec, Tylova 386 pí Soně Linhartové od 1.8.2014 do 31.7.2015.
  • odstoupení od nájemní smlouvy na pozemek parcelní číslo 856/27 o výměře 337 m2 v k.ú. Heřmanův Městec se slečnou Vladimírou Míkovou z důvodu nehrazení nájemného a neudržování pozemku. 
  • navýšení počtu zaměstnanců o jednoho zaměstnance od 1.7.2014 do 31.7.2014, tj. po dobu zaškolení nového pracovníka na pozici účetní.
  • zapůjčení sociálního zařízení v Bažantnici p. Jandovi dne 12.7.2014 z důvodu pořádání turnaje v malé kopané H-cup s tím, že p. Janda uhradí náklady
    za spotřebovanou vodu, elektřinu a hygienické prostředky a že za používání WC nebudou vybírány poplatky.

 

Rada města jmenovala                   

  • v souladu s ustanovením § 166 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů a na základě výsledku konkursního řízení, jmenovat paní Bc. Kateřinu Vackovou na pracovní místo ředitelky Domu dětí a mládeže Heřmanův Městec.
  • na návrh místní organizace ODS za člena redakční rady Ing. Aleše Jiroutka.

                                       

Rada města projednala 

  • cenovou nabídku společnosti Eport Group s.r.o. Čáslav na zhotovení „Informačního panelu Heřmanův Městec“ na nám. Míru před Multifunkčním centrem ve výši 120.893,- Kč s DPH a uložila objednat zhotovení „Informačního panelu Heřmanův Městec“ u společnosti Eport Group s.r.o. Čáslav.
  • protokol o posouzení a hodnocení nabídek na zakázku Svoz odpadu v Heřmanově Městci – vypracování zadávací dokumentace a zajištění výběru dodavatele a na základě posouzení nabídek komisí schválila:

          1) vyloučení nabídek firem Energy Benefit Centre o.p.s., PPE.CZ s.r.o.
          a VALUE ADDED a.s. pro nesplnění technických kvalifikačních  

          předpokladů požadovaných v zadání zakázky,

          2) pořadí nabídek a výběr nejvýhodnější nabídky od firmy CGB-Consult,       

          s.r.o. s tím, že hodnota díla činí 45.980,- Kč s DPH.

  • zápis z Komise pro obnovu a rozvoj Konopáče ze dne 7.6.2014 a uložila jednat s předsedou komise ohledně odstranění starých sloupů, osazení betonových laviček u rybníků, osazení dřevěné lavičky na cestě směrem z Konopáče na Průhon, vodorovného značení v oblasti autobusové zastávky a odstranění vzrostlých stromů u vjezdu do ATC Konopáč.
  • žádost o poskytnutí finančního příspěvku na televizní projekt Stopy osudu (života) společnosti MAGNUSFILM s.r.o. Náchod a České abilympijské asociace, o. s. Pardubice a nedoporučila poskytnutí finančních příspěvků z důvodu, že s nimi není uvažováno v rozpočtu města na rok 2014.

                                                                                     

Rada města vyhlásila

  • Výběrové řízení pro  II. pololetí 2014 na poskytnutí půjčky z FRB.

 

 Rada města doporučila

  • pronájem pozemku parcelní číslo 856/62 o výměře 322 m2 v k.ú. Heřmanův Městec za cenu 4 Kč/m2/rok paní Monice Horové.
  • pronájem části pozemku parcelní číslo 2188 v k.ú. Heřmanův Městec
    (dvě schodiště před č.p. 258 a rozšíření schodiště před provozovnou)
    za cenu 15 Kč/m2/rok panu Jaroslavu Málkovi. Žadatel zajistí vyjádření
    k podzemním sítím (plyn, elektřina, voda).
  • na návrh ředitele Ing. Petra Mazury nepotřebné mechanické postele vyřazené v Domově pro seniory darovat Chrudimské nemocnici, a.s.
  • odkup pozemku parcelní číslo 1755/10 o výměře 143 m2 v k.ú. Heřmanův Městec za cenu 50 Kč/m2 od paní Martiny Krejčí. Město uhradí poplatek                  za podání návrhu na vklad do katastru nemovitostí.
  • FK Jiskra Heřmanův Městec, U Bažantnice, Heřmanův Městec na dobu neurčitou: pronájem části pozemku parcelní číslo 301/1 o výměře 125 m2
    v k.ú. Heřmanův Městec (pod kioskem) za cenu 15 Kč/m2/rok a bezúplatně přenechat do výpůjčky za údržbu pozemek parcelní číslo 301/2 o výměře 22 m2 a část pozemku parcelní číslo 301/1 o výměře 3654 m2 v k.ú. Heřmanův Městec (vyjma pozemku pod kioskem a  skate parkovým hřištěm).

 

Rada města zrušila

zadávací řízení na akci „Město Heřmanův Městec, optimalizace vodního režimu – studie revitalizace území“ z důvodu nejednoznačné specifikace technického kvalifikačního kritéria, která neumožňuje řádné posouzení nabídek.

Ing. Aleš Jiroutek

člen místní rady
člen strany
člen oblastní rady
starosta