18. ledna 2017

Jde jen o princip a dodržování zákona

Jistě většina z vás zaregistrovala starostovo obrovské pochybení, které je jím samotným neuvěřitelně zlehčováno.

Jedná se o podpis smlouvy s firmou Karsit o prodeji pozemků průmyslové zóny Zboží. Zastupitelé ji schválili a starosta Jarolím podepsal jiný text smlouvy. Jak on tvrdí, podepsal to, co mu předložili ve firmě Karsit. Nenechal si její znění zkontrolovat úředníky města a jak sám říká, ani si ji nepřečetl a nepochopitelně ji podepsal !!

Takové pochybení starosty nepamatuji. Ano , dohodl se s majitelem firmy Karsit na napravení své hrubé chyby. Měl by poděkovat opozici, že na to včas upozornila a nenechala si to k projednání na prosincovém jednání zastupitelstva města, jako „překvápko“ a ránu z čistého nebe. Chováme se jako konstruktivní opozice a nechceme, aby na pochybení starosty doplatilo město.

Jen si představte , že by se odehrál jiný scénář. Zastupitelstvo by schválilo prodej pozemku za 10 mil. Kč a starosta by stejně chyboval a podepsal smlouvu se zněním za 1 mil. Kč. A druhý partner smlouvy by jeho chybu využil ve svůj prospěch. To by se teprve děly věci.

Snad je z výše uvedených řádků jasné oč nám šlo a před čím jsme se snažili město ochránit. Tak snad se to již nikdy nebude opakovat nebo byste měl , pane starosto, zvážit své setrvání ve funkci.

Všem občanům našeho města přeji úspěšný rok 2017!

Jan Bém

městský zastupitel
předseda místního sdružení