Děčín

NovinkyMS Děčín-Podmokly

#ODS Děčín-Podmokly Živě

ODS

Primátor Děčína Jaroslav Hrouda opakovaně obviňuje opozici z toho, že balamutí a lže, a že pouze pan primátor a vedení města říká pravdu a fakta. Mezitím, co Rada města pracuje a vede město, tak opoziční zastupitelé chodí do práce a vlastně o vedení města nic nevědí a měli by ideálně držet ústa a šoupat nohama. Je naprosto nepřípustné, že si primátor města veřejně a v přímém přenosu přivlastňuje patent na pravdu a následně vyhrožuje, že pokud se nebude mluvit o věcech tak jak si sám představuje, tak využije svého práva na ukončení diskuse k bodu programu. Připomeňme, že kritika koalice ze strany opozice je jeden z demokratických principů. Pan primátor by si měl společně s celou RM uvědomit, že jejich pozice v čele města není žádnou nutností, ale jen aktuální dohodou politických subjektů, které uspěli u voleb. Koalice ANO+NÁŠ DĚČÍN+ČSSD sice vede město, ale také ho vést nemusí. Dále je důležité si uvědomit, že i opoziční zastupitelé (Volba pro Děčín, Piráti, Změna pro Děčín, ODS, KSČM a SPD) volilo dohromady 49,09 % občanů města. Aktuální koalice zastupuje 47,96 %, což je méně než je volební zisk koalice. To, že se opoziční zastupitelé města nepodílejí na vedení města, přeci neznamená, že opoziční zastupitelé nemají právo zastupovat své voliče. Je to přesně naopak: Česká republika je parlamentní demokracií, ve které funguje volební systém poměrného zastoupení. Je to systém, ve které se občan podílí na správě věcí veřejných (na vládě) prostřednictvím svých volených zástupců, tedy nepřímo. Prvotním úkolem VŠECH zastupitelů je reprezentovat voliče, kteří jim dali důvěru. Politická kultura na jednání zastupitelstva Děčína je opakovaně ředěna hulvátstvím, arogancím a NErespkektem k demokraticky zvoleným zastupitelům opozice. Tento přístup vedení města, je pro Děčín neštěstím.

ODS

Víte o naší nástěnce? Dobu čekání na MHD si můžete zkrátit u nástěnky, kterou pravidelně aktualizujeme. Nástěnka se nachází na zastávce u hlavního nádraží v blízkosti obchodu zastupitele Tomáše Brčáka Farmářský obchod a sýrárna U Páti, kde si rovněž můžete zkrátit čekání na autobus a obchod podpořit. Třeba koupí skvělého sýra.

ODS

Velká gratulace putuje do Lipové! Jelikož Děčínský deník šetří slovy, tak si ho dovolíme krátce doplnit: Úspěšný starosta Lipové Pavel Svoboda je starostou za ODS, který vyhrál volby mezi dalšími 3 politickými subjekty se ziskem 59 %! Úspěšný starosta a člověk na svém místě se prostě pozná. Ještě jednou gratulujeme! https://decinsky.denik.cz/zpravy_region/lipova-slavi-ohromny-uspech-je-vesnici-roku-2019-20190914.html?fbclid=IwAR0HVB9Dco2f9jiwml1261jo_xbdrW8teftXpOE2KbJwvQVXdU8tIFQQpJg

ODS

ODS Děčín sdílel(a) video.

ODS

Je skvělé, že v centru Podmokel na Teplické ulici, která není jedna z těch ideálních a nejlukreativnějších míst k podnikání, vzniká ambiciózní podnik jako je kavárna Cafe Prostoru_ Děčín. Mají zde výbornou kávu, kterou si můžete vychutnat v originálním, kreativním a nevídaném prostředí. Začínají, tak se jim hodí každý zákazník. Podnikání je už tak s narůstající byrokratickou zátěží čím dál složitější a komplikovanější a rozjezdy bývají finančně nejnáročnější, tak určitě kavárnu navštivte. Doporučuji.

Naši lidé