Děčín

NovinkyMS Děčín-Podmokly

#ODS Děčín-Podmokly Živě

ODS

ODS Děčín sdílel(a) příspěvek.

ODS

V článku se mimo jiné můžete dočíst i to, proč je aplikace dlažebních kostek na chodnících lepší, než aplikace litého asfaltu. Nižší teplota povrchu, po kterém se občané denně pohybují, je dalším důvodem proč by rada města v čele s panem primátorem měla uvažovat o návrhu Tomáše Brčáka . Ušetřilo by se téměř půl milionu. Nejen, že se ušetří peníze na jiné investice a že chodník bude vypadat lépe, ale také z povrchu, po kterém chodíme, nepůjde tak velký žár, který nesvědčí jak lidem, tak domácím mazlíčkům, kteří nemají to štěstí, aby nosili boty jako my. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/sucho-2019-v-cr-teplota-v-praze-pocasi-praha-klima-klimaticka-zmena-v-cr_1907260700_ako

ODS

ODS Děčín sdílel(a) příspěvek.

ODS

ODS Děčín zveřejnil(a) poznámku.

ODS

Pro pana primátora je úspora 440 tisíc Kč hovadina. Pro nás ne, a věřím, že v tom nejsme sami. Co dalšího by se mohlo pořídit za celých 440 tisíc? Podělte se s námi o Vaše návrhy, třeba si jich všimne někdo z vedení města a bude líp. Připomínáme, že do 28.7. můžete hlasovat v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Děčín (https://www.participativni-rozpocet.cz/tvorimedecin/) o jednotlivých návrzích, které mají potenciál zlepšit naše město k lepšímu. V rozpočtu je i návrh Miroslava Červenky, který podpořili zastupitelé Tomáš Brčák a Rudolf Brejška, kteří jsou zároveň garanty tohoto projektu. Své sympatie k projektu projevil v diskusi pod příspěvkem i radní města pan Petr Látal /ANO/. (y) Jedná se o rekonstrukci cesty a schodů v lesoparku u Kvádrberku. Předpokládané návrhy se pohybují kolem 450 tisíc Kč. Úspora, které bychom dosáhli koordinováním prací, by téměř pokryla zmiňovaný projekt. Nebylo by to skvělé?

ODS

ODS Děčín zveřejnil(a) poznámku.

ODS

Kdyby někoho zajímalo, proč nejsou peníze třeba na dětský sbor, předláždění Tyršovky, nebo na sociální služby, tak se může podívat na nové usnesení Rady města. Peníze na rekonstrukci bývalé knihovny, která je architektonicky velice cenou budovou, na kanceláře najde RM vždy. Kdyby firma, která je spojena s radním města panem Martinem Weissem /ANO/, neměla s městem smlouvu o pronajmu nejmenovaného prostoru na dalších 43 let a to už od roku 1994, tak by se naskytly prostory pro kanceláře. Pro Podmokelskou knihovnu by se mělo najít lepší uplatnění, než je zázemí pro státní aparát. Netřeba ani zmiňovat firmu, která stavbu provádí, protože její práci už všichni moc dobře známe.

ODS

Kdyby někoho zajímalo, proč nejsou peníze třeba na dětský sbor, předláždění Tyršovky, nebo na sociální služby. Hlavně, že na vícepráce na zcela zbytečné zakázce rekonstrukce bývalé knihovny na kanceláře se najde vždy. Která firma stavbu provádí, netřeba zmiňovat.

Naši lidé