NovinkyMS Děčín-Podmokly

#ODS Děčín-Podmokly Živě

ODS

Co je podle Vás lepší? 1) Vydat jeden milion teď a mít už napořád klid, nebo 2) nedat teď vůbec nic, za pět let vydat čtyři miliony a na rok uzavřít chodník? Nám se zamlouvá více možnost č.1. Příspěvek Vašich zastupitelů Rudolfa Brejšky a Tomáše Brčáka o problematice provizorního asfaltování ve městě, i s Tomášovou videoprezentací z květnového zasedání zastupitelstva města. https://www.pravicedecin.cz/l/zm-19-05-dvojita-rekonstrukce-komunikaci/

ODS

Malometrážní sociální byt, jehož rekonstrukce vyjde na jeden a půl milionu. Zdá se Vám to hodně? Nám ano. Jeden příběh z květnového zasedání děčínského zastupitelstva s (prozatím) dobrým koncem. https://www.pravicedecin.cz/l/rekonstrukce-za-vsechny-prachy/

ODS

Jeden o voze a druhý asi o koze. Názor si udělá asi každý sám, co nám chtěl pan radní Raška sdělit. Jen je vidět, že šetřit peníze se do konce volebního období neplánuje a také se neplánuje udělat město hezčí. Asi jsou páni radní spokojení, jak to na Tyršovce, nebo Křížovce vypadá. Stačí přejet přes hranice do Bad Schandau, nebo Pirny, konec konců je to i naše partnerské město, a vzít si z nich příklad. Ale proč, když Děčín může v ostudě jít příkladem.

ODS

Prohlášení Vašich zastupitelů Tomáše Brčáka a Rudolfa Brejšky k současnému dění okolo Děčínského zámku: https://www.pravicedecin.cz/l/prohlaseni-ke-zmene-vedeni-zamku/

ODS

Na území Děčína byl realizován v pořadí už druhý projekt z participativního rozpočtu (Tvoříme Děčín), který navrhl zastupitel zvolený na kandidátce ODS Tomáš Brčák. První projekt se týkal prořezání Sněžnické vyhlídky. Občané Děčína a zejména ti, kteří Tomáše podpořili u voleb, na sebe mohou být pyšní, protože Tomáš nejen že urputně a aktivně hájí veřejné zájmy občanů města, ale také dělá vše pro to, aby naše město vzkvétalo a aby se tu zkrátka dobře žilo. Nebýt skvělé opoziční práce nejen našich zastupitelů, ale i zastupitelů z ostatních opozičních subjektů by pravděpodobně došlo k promlčení problémů na ulici Prokopa Holého, kde došlo k nedodržení projektové dokumentace, která je v rozporu s velice nevyhovující realitou a požadovaným stavem, a následnému předání nekvalitně provedené práce do rukou města. Je to jeden z důvodů, proč usilujeme o ustanovení stálé komise pro kontrolu a dozor na stavbách, kde město Děčín vystupuje jako investor. ----- Děkujeme za povzbudivé zprávy, které nám od Vás přicházejí. Moc si zpětné vazby vážíme, a máme radost z obrovského množství kladných odezev. Sledujte také www.pravicedecin.cz, kde naši zastupitelé přidávají články o jejich aktivitě na zastupitelstvu, nebo nám napište zprávu na facebook nebo e-mail ods.decin@gmail.com. Ještě jednou moc děkujeme! FOTO ZDROJ: https://www.participativni-rozpocet.cz/tvorimedecin/workoutove-hriste-v-brezinach-je-hotovo/

ODS

Nezodpovědné řízení města s nezodpovědným člověkem v čele. https://www.reflex.cz/clanek/komentare/95610/blamaz-na-severu-pokracuje-babisuv-primator-odvolal-uspesnou-reditelku-zamku-jeho-vlastni-kostel-11-let-chatra.html?fbclid=IwAR0v2MriMGUuvCVbwgDd4T2IZH_9BzUd3K8i9vUBmWMvf0t2kjUGBo-vuWU

ODS

Dobré a účelné čerpání evropských fondů na regionální úrovni a na konkrétních a potřebných místech vede k rozvoji i jednotlivých měst v rámci Ústeckého kraje. Dotace se nemají čerpat, jen proto aby se vyčerpaly, protože takové dotace křiví trh a podporují korupční prostředí. Čerpání dotací pro čerpání dotací praktikuje levicová vládnoucí koalice, která sedí na kraji v čele s komunistickým hejtmanem, a my takovému nezodpovědnému přístupu říkáme ne! Ústecký zastupitel a starosta Kadaně Jiří Kulhánek o dotacích na na regionální úrovni: "Obecně lze konstatovat, že dotace jako takové pokřivují trh a kolikrát se podílí na investování do záměrů, které s rozvojem kraje nemají nic společného, nebo jen okrajově. Pokud opravdu chceme smysluplně využít pomoc evropských fondů, tak bychom se měli prioritně zaměřit na to, co opravdu naši občané potřebují ke spokojenému a klidnému životu v Ústeckém kraji. Aby nám mladí, nadějní a vzdělaní obyvatelé, tedy ti, kteří vytváří hodnoty, neutíkali do jiných krajů či mimo republiku. Je třeba se zeptat mladých rodin, co potřebují k dobrému životnímu stylu, aby náš kraj neopouštěly. Proč například odjíždíme na dovolenou mimo kraj do Jižních Čech či na Jižní Moravu? Myslíme si, že další podpora energetického průmyslu spojená s devastací krajiny je to pravé ořechové? Historie dokazuje, že na tom náš kraj nikdy nezbohatl a spíše tratí. Proč jsme stále na chvostu v rámci ČR ve vzdělanosti a naopak v čele co se týče vyloučených lokalit a kriminality? Jak velká je naše podpora školství, zdravotnictví, kulturního dědictví, obnova krajiny a podpora těch šikovných a schopných lidí? Nedostatečná a někdy až mizivá. Místo toho podporujeme líné a neschopné. S tím nám ale nepomohou žádné fondy z Evropy. S tím si musíme pomoci sami, vlastní pílí a změnou pohledu na směrování našeho kraje. Jinak se nezmění nic."

Velice výstižné!

Naši lidé