10. října 2018

Do boje o Senát postoupil dosavadní starosta Havlíčkova Brodu Tecl a Herman

(www.havlickobrodsky.denik.cz) Havlíčkův Brod, Chrudim - V prvním kole senátních voleb 2018 ve volebním obvodu Chrudim jasně zvítězili současný starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl (ODS) a bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Oběma dalo svůj hlas přes sedm tisíc voličů a jako jediní dosáhli výsledku přes patnáct procent hlasů.

Jan Tecl získal 7 740 hlasů. „Přiznám se, že jsem udělal maximum pro to, abych byl úspěšný, ale myslím si, že vyhrát mohl kdokoliv. Bylo to otevřené do poslední chvíle a postoupit mohl kterýkoliv ze čtyřech nebo pěti kandidátů, kteří byli v popředí,“ podělil se Tecl o své dojmy bezprostředně po sečtení hlasů.

Vítěz prvního kola senátních voleb neskrýval nadšení. „Samozřejmě, že mám radost. Ale důležitější než radost je, že si nesmírně vážím všech, kteří mě podporovali, všech kteří mi dali svůj hlas, ale i těch, kteří mi ten hlas nedali, ale k senátním volbám přišli. Protože tím vlastně řekli, že jim na Senátu záleží, a to je důležité,“ ocenil Tecl.

V příštích dnech bude pokračovat ve své kampani. „Kampaň budu vést tak, jak jsem ji vedl do této doby. To znamená zejména kontaktní kampaň, setkávat se s lidmi a debatovat s nimi o motivech, proč chci do Senátu a co mě vedlo k tomu kandidovat,“ prozradil Tecl.

Jeho další cesta povede nejspíše na Havlíčkobrodsko. „Ještě nevím, kam pojedu jako první. Pravděpodobně to bude Chrudim, protože je to největší město v našem senátním obvodu, anebo to bude rodná Chotěboř,“ zamyslel se Tecl.

Daniel Herman skončil na druhém místě se 7 586 hlasů. „Vážení přátelé, děkuji za vaši podporu. Velice si jí vážím, protože díky vám jsem se dostal do druhého kola senátních voleb. Ale není ještě dobojováno. Příští víkend, 12. a 13. října, je druhé kolo. Prosím přijďte podpořit další kandidáty KDU-ČSL, protože jenom díky vašim hlasům budeme moci dělat kvalitní poctivou a politiku,“ poděkoval Herman na svém oficiálním facebookovém profilu.

Autor: Jana Kudrhaltová