Mgr. Bc. Tomáš Rieger

předseda místního sdružení
pověřený pokladník
krajský radní
radní města
místopředseda regionálního sdružení
místopředseda oblastního sdružení

Životopis

Narodil jsem se 6.5.1974 v Litoměřicích. První stupeň ZŠ jsem vychodil v Libochovanech, kde jsem do svých 23 let žil, zbytek ZŠ jsem absolvoval v ZŠ Žalhostice. Maturoval jsem na Gymnáziu J. Jungmanna v Litoměřicích. Ihned po maturitě jsem 2.6.1992 nastoupil jako organizační pracovník do Památníku Terezín, kde jsem pracoval až do listopadu 2020 na pozici tiskového mluvčího a vedoucího oddělení vnějších vztahů a marketingu. S Památníkem v rámci svých možností spolupracuji dodnes. Při zaměstnání jsem v bakalářském programu vystudoval obor sociální politika a sociální práce na Fakultě sociálně ekonomické Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, nato jsem na stejné univerzitě, na Pedagogické fakultě, úspěšně absolvoval magisterské studium oboru učitelství cizích jazyků pro základní školy - němčina. Vedle svého zaměstnání v Památníku Terezín jsem také pracoval jako překladatel (OSVČ). Od roku 2004 bydlím v Chabařovicích, kde jsem již čtvrté volební období zastupitelem a nyní také neuvolněným radním. Před několika lety jsem zde s kamarády založil nadační fond Auxilium vicinum (česky: sousedská pomoc), jehož smyslem je vzájemná hmotná pomoc mezi sousedy, což zároveň přispívá k narovnávání místy pokřivených vztahů ve městě, kde žiji. V lednu 2020 jsem nahradil náhle zesnulého Jaroslava Kuberu v Zastupitelstvu Ústeckého kraje, v listopadu téhož roku jsem byl ve volbách řádně zvolen do zastupitelstva ÚK, kde od té doby zastávám pozici uvolněného člena Rady kraje pro oblast majetku a investic.

Pro bono vykonávám funkci člena dozorčí rady obecně prospěšné kulturně-vzdělávací a vědecké společnosti Collegium Bohemicum, předsedám správní radě Destinační agentury České středohoří a jsem členem dozorčí rady obecně prospěšné společnosti Montanregion Krušné hory – Erzgebirge. Od roku 2003 jsem také členem zapsaného spolku Česká společnost AIDS pomoc, v současné době (2022) jsem členem statutárního orgánu spolku a 4 roky jsem vedl HIV poradnu v Teplicích.

Ve svém volném čase, pokud mi nějaký zbyde, se rád věnuji své zahradě, kříženci vlčáka a dobrmana Čertovi a kočkám, mou velkou zálibou jsou knihy. Sportu moc nedám, občas si vyjedu na kole nebo zajdu do lesa; mám moc rád Krkonoše a pochopitelně také Krušné hory. A moc rád řídím auto (a snad i dobře).