3. srpna 2022

Bude mít Český Těšín po 18 letech opět senátora?

Stanislav Folwarczny (ODS) dnes oznámil svou kandidaturu v zářijových volbách do Senátu. Folwarczného nominovala koalice SPOLU v jeho domovském obvodě číslo 73.

„Silný senátor pro silný region.“ S tímto heslem Stanislav Folwarczny dnes zahájil svou kampaň v samém srdci Třince. „Je před námi ekonomicky velmi složité a turbulentní období, kdy potřebujeme silnou a synergicky spolupracující reprezentaci v nejvyšších zákonodárných orgánech našeho státu. Jako nezbytné vidím mimo jiné přehodnocení legislativy v oblasti energetiky, ekologie, dále změnu přerozdělení daní ve prospěch obcí. V Senátu bych chtěl také prosazovat převod státního majetku, pozemků a budov na obce. Ze své praxe vím, že samosprávy umí hospodařit efektivněji s majetkem na svém území a využít ho pro dobro občanů. Věřím, že se svými dlouholetými zkušenostmi ze školství, samosprávy a hejtmanství, s uměním vyjednávat a s nabytými kontakty dokážu působit v zájmu měst, obcí, lidí a celého regionu, který vždy byl a vždy bude i mým domovem,“ ujistil Stanislav Folwarczny. Dodal, že celostátní politika nesmí být odtržena od dění v regionech.

Na tiskové konferenci našeho kandidáta podpořili senátor Herbert Pavera za TOP 09, náměstek primátora Havířova Bohuslav Niemiec za KDU-ČSL a předseda ODS Moravskoslezský kraj a náměstek ministra vnitra Radek Kaňa. První pomyslný hlas dal Stanislavu Folwarcznemu zpěvák, textař, moderátor a místní patriot Petr Šiška.

Folwarczny ujistil přítomné, že chce využít osmiletou zkušenost z funkce místostarosty Českého Těšína a téměř šestileté období práce v úzkém vedení kraje a efektivně je zúročit v horní komoře Parlamentu ČR pro rozvoj regionu.

Za domovskou ODS Český Těšín máme velikou radost a budeme moc držet palce!”