14. června 2016

Inventura MS ODS Brušperk

Vážení přátelé. Jsme rádi, že jak setkání s občany (zrealizováno velmi nadšeně a premiérově) dne 15.4.2016 připravené Pracovní skupinou zastupitelstva města pro rozvoj města, tak i naše jarní procházka Březinami zakončená opékáním párků na Pastevníku 30.4.2016 se vydařily. Postupně nás přichází stále více na společné akce, což je velmi pozitivní.

Dále jsme se pracovně setkali dvakrát v květnu a nejméně jedna další schůzka nás čeká do vydání tohoto občasníku. V dubnu navštívil Ostravsko také předseda pan Petr Fiala nejen u příležitosti dne otevřených dveří krajské kanceláře v Ostravě v rámci oslav 25 výročí ODS, ale také jako jeden z hlavních diskutujících v besedě na téma současné školství. Mimo jiné samozřejmě pokračují intenzivní přípravy na krajskou předvolební kampaň, která bude pro letošní kandidáty vskutku náročná a vyžádá si jiné a mnohem aktivnější nasazení všech členů, než jak byli zvyklí v minulých obdobích.

Ve stručné rekapitulaci nelze nezmínit personální změny ve vedení radnice, ke kterým došlo na veřejném zasedání dne 9.5.2016. Až na jednu výjimku všechny volby dopadly v poměru 9:5 ve prospěch současného vedení. Dosavadní monolit komunální politiky (a ne, že ne) v pravém slova smyslu ukázal v Brušperku opět svoji pevnost.

V pátek 20.5.2016 navštívila náš kraj místopředsedkyně ODS paní Alexandra Udženija. Je sympatické, že závěrečného, velmi srdečného a otevřeného setkání mohl být přítomen
i zástupce z Brušperku. Přislib návštěvy našeho města při nejbližší příležitosti může být pro mnohé povzbuzením i před nadcházejícími krajskými volbami. Už nyní nabízíme účast v okrskových volebních komisích zájemcům, především z řad mladých občanů.

Ing. Josef Janotka

předseda místního sdružení