5. března 2019

Dopravní terminál v Bojkovicích

V Bojkovicích otevírají dopravní terminál. Spojením vlakového a autobusového nádraží a parkovacích ploch se vytvoří moderní dopravní uzel. Celkové náklady jsou 14,7 milionu - a 85 % z toho zaplatí stát. Za akcí stojí úspěšný starosta za ODS, Petr Viceník, který Bojkovice řídí už třetí volební období.

Petr Viceník je úspěšný starosta. Pod jeho taktovou se Bojkovice rychle proměňují a prochází nebývalým rozvojem. To voliči oceňují: V roce 2010 získala kandidátka ODS v Bojkovicích 4 mandáty z 21 zastupitelů. V roce 2014 zvýšila svůj zisk na 7 mandátů. A ve volbách v roce 2018 získala kandidátka vedená Petrem Viceníkem už 9 mandátů. Tolik mandátů ještě v historii města nikdo nezískal. Úspěšný byl i v parlamentních volbách v roce 2017, ve kterých kandidoval na kandidátce ODS na 9. místě. Celkově získala ODS ve Zlínském kraji 9,75 %, v okrese Uherské Hradiště 10,56 % a v Bojkovicích 13,36 %. Každý druhý volič ODS v Bojkovicích navíc dal Petru Viceníkovi svoji preferenci. Hodně preferencí získal i v okolních obcích. V sousedních Záhorovicích ho preferovalo 30 % voličů ODS. Ze všech kandidátů ODS získal v parlamentních volbách nejvíce preferencí například ve městě Slavičín a, možná trošku překvapivě, ve Valašských Kloboukách. Jako starosta je rozpočtově konzervativní, takže součet hospodářských výsledků za jeho zatím osmileté vládnutí je výrazně plusový.

Vzhledem k tomu, že padestáku oslaví až v roce 2021, je velkou politickou nadějí ODS v nejvýchodnější části našeho kraje.