25. června 2018

Pomoc pro podnikatele - navzdory Senátu, který vloni jeho oficiální vznik zarazil

(topgentleman.cz) Zástupci společnosti NEWPS.CZ a Hospodářské komory ČR podepsali smlouvu o spolupráci na projektu "PES - Právní elektronický systém", který vyvede podnikatele a živnostníky z džungle zákonů týkajících se podnikání a pohlídá za ně jejich plnění administrativních a daňových povinností. Bude se jednat o unikátní a ojedinělý projekt, který má jediný cíl - firmám všech velikostí a oborů podnikání skutečně pomoci. Lavina nových zákonů, předpisů, vyhlášek a nařízení, která se na podnikatele a živnostníky každý den řítí, je už totiž natolik nepřehledná, že je odrazuje nejen od samotného podnikání, ale nevyznají se v ní kolikrát ani sami úředníci.

Duchovním otcem Právního elektronického systému je Zdeněk Zajíček, prezident ICT Unie a tvůrce řady úspěšných projektů elektronizace státní správy, mimo jiné také systému Czech POINT a datových schránek, které patří dlouhodobě mezi jedny z mála bezchybně fungujících a jejichž služby denně využívají tisíce občanů. "Praxe nyní jasně ukazuje, že v současných právních úpravách se často neorientují zákonodárci, soudy ani dozorové orgány. A právě PES je cestou, jak podnikatelům pomoci orientovat se v nepřehledných zákonech a předpisech," dodává Zajíček.

Celý článek : https://www.topgentleman.cz/clanek/472-pomoc-pro-podnikatele-navzdory-senatu-ktery-vloni-jeho-oficialni-vznik-zarazil/

Mgr. Zdeněk Zajíček

předseda místního sdružení Barrandov
předseda oblastního sdružení Praha 5
kandidát do ZHMP

Štítky:
komentář