18. listopadu 2015

Lokalita Na výsluní - bude se stavět?

Jednou z mála možností rozvoje našeho města je lokalita Na výsluní, jejíž výstavbu se mnoho let nedaří realizovat. Mnozí z Vás čekají na možnost výstavby nových rodinných domů, která se zkomplikovala nejprve potřebou výstavby kanalizačního přivaděče, později změnou stavebních předpisů.

V minulém volebním období se nám podařilo zajistit odstranění podmínky kanalizačního přivaděče. Po rozšíření kanalizačního řadu v ulici Pražské došlo k rozdělení lokality z hlediska odkanalizování, kdy část bude odkanalizovaná do ulice Pražská a část do kanalizační stoky v ulici 5. května. Na to byla vypracovaná studie, která současně řeší budoucí podobu dané lokality.

Další potřebné kroky však prozatím učiněny nebyly. Do dnešního dne nebyla studie přes naše požadavky projednána a schválena ani Radou města, ani Zastupitelstvem. S touto studií nebyla seznámena věřejnost a zejména vlastníci pozemků dané lokality.

Naprosto nekoncepčně bylo vypsáno výběrové řízení na projektové práce, které bylo dle mého osobního názoru navíc zadáno v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách. Na zastupitelstvu dne 7. září byla věc lokality Na výsluní diskutována a z naší strany bylo opět požadováno, aby vedení města předložilo vypracovanou studii k projednání Zastupitelstvu, včetně pravidel, kterými se výstavba bude řídit za předpokladu, že město bude zajišťovat vypracování nezbytné projektové dokumentace pro výstavbu inženýrských sítí. Zastupitelé i budoucí stavitelé musí znát alespoň základní podmínky budoucí spolupráce.

Budoucí výstavbu v lokalitě Na výsluní budeme nadále podporovat a požadovat, aby se jí vedení města zabývalo.

Mgr. Jana Štěpánová

předsedkyně místního sdružení