14. března 2015

Miroslava Němcová: Kdo chce v politice něco změnit k lepšímu, potřebuje hodně síly, odvahy a vytrvalosti

A žena musí v převážně mužské konkurenci obstát dvojnásob. Poslankyni Miroslavě Němcové se to více či méně daří už bezmála čtvrt století. V sobotu krátce před desátou to vypadalo na Dvojce jako na Úřadu vlády. V budově Českého rozhlasu se sešlo hned několik ústavních činitelů.

 
 
 
U rozhlasového kapučína čekala na začátek živého vysílání poslankyně Miroslava Němcová, zatímco k natáčení zábavného pořadu U Kalicha se připravovali její kolegové z Parlamentu Vítezslav Jandák a Tomáš Töpfer. 
 
Ten si dokonce před ni poklekl na jedno koleno, aby jí byl blíž a svými veselými historkami z Poslanecké sněmovny nerušil kartářku Dagmar Kludskou, která byla jejich hostem. Po zprávách se ale všichni rozprchli a usadili každý ke svému mikrofonu. 
 
Politika je úplatná holka se špatnou pověstí, Němcová je dušinka 
 
Možná dal Miroslavě Němcové něco do vínku drsný kraj Vysočiny, odkud pochází a kde stále žije. Do Prahy by se nikdy neodstěhovala. Byla to podmínka jejího manžela i syna, kteří ji po celou dobu podporují. 
 
Jeden z jejích dalších přívrženců, profesor Cyril Höschl o ní řekl, že je to dušinka a slušný člověk. Což ostatně dokázala i při vysílání. 
 
Přesně v duchu své pověstné slušnosti neporušila naši dohodu a na politický dotaz posluchačky odmítla odpovědět. Poslechněte si, jak hezky jí to vysvětlila a kam ji odkázala. 
 
Miroslava Němcová

poslankyně PČR