15. října 2014

Pomáhat lidem a obcím

 

Ozval se vám někdo z neúspěšných kandidátů prvního kola, že vás v tom druhém podpoří? 

Řekl mi to kandidát TOP 09 Ladislav Cabada a mám také podporu předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga. 

Na jaké téma se v druhém kole zaměřujete? 

Nemám jedno výrazné konkrétní téma, chci pomáhat obcím a lidem obecně. 

Co považujete vzhledem ke konkurentovi v druhém kole za svou největší přednost? 

Obecně je to myslím houževnatost. A proti konkurentovi pokládám za svou přednost znalost veřejné správy a fungování obce. 

Sázková kancelář Fortuna vyhlásila kurzy na druhé kolo senátních voleb. V Plzni jsou kurzy vyrovnané 1,8:1,8. Upravil byste ten poměr? 

Myslím, že to odpovídá realitě. Já jsem si chtěl vsadit před prvním kolem. Dvě sázkové kanceláře na mě ani nevyhlásily kurz. Jediná Fortuna na mě dala 7:1. Takže teď určitě nastal posun k lepšímu. 

Senátoři bývají velmi často považováni za jakési lobbisty za region. Vnímáte jejich poslání stejně? 

Podle mě je důležitější, že mají hlídat zákony, které platí pro celý stát. A pokud budou dobře fungovat v celém státě, pomůže to i regionu, za který je senátor zvolen. 

Co pokládáte za svůj největší životní úspěch? Na co jste nejvíc pyšný. 

Na rodinu a na můj vztah s dcerou. Pro dcery jsou často otcové pitomci. Pro mě je především úspěch, že jsem pro ni hlavně kamarád. 

 

Kandidát za obvod Plzeň Lumír Aschenbrenner (ODS, KČ) starosta (54 let)

  • Lumír Aschenbrenner je zřejmě nejúspěšnější komunální politik v Plzni. Starostou městské části Plzeň Slovany je už 16 let a i letos na Slovanech vyhrál komunální volby.
  • V Plzni je známý i jako příznivec rockové muziky a pomohl k tomu, že vznikla prvomájová tradice koncertů Milník času - Bigbít.
  • Pro kandidaturu do Senátu založil Aschenbrenner Koalici pro Plzeň, kterou tvoří ODS a Koruna Česká a podporují Svobodní, Strana soukromníků ČR, Svaz PTP a Konfederace politických vězňů. 

 

Podporovatelé
Lumíra Aschenbrennera podporuje renomovaný plzeňský architekt Jan Soukup: "Velmi si ho vážím, protože i přes dlouhá léta, která působí v politice, je to pořád normální člověk. Nikdy kvůli svému postavení nezpychnul a nesnažil se z něho vytěžit něco pro sebe. Myslím, že je to čestný člověk, který má skutečně chuť sloužit ostatním. Tím mu nijak nelichotím. Vždy jsem se u něho setkal s velikou lidskostí a přístupem člověka, který chce druhému pomoci a vnímá potřeby jiných lidí." 

Ing. Lumír Aschenbrenner

kandidát na senátora senátní obvod č. 9 Plzeň-město
starosta