13. ledna 2014

Rozhovor pro Deník

Zlín, Pitín – Pokud by se volby do Senátu konaly jen na Bojkovicku, Libor Lukáš by byl dnes už senátorem. V Bojkovicích a okolí své soupeře bývalý hejtman většinou tvrdě porazil. Z městečka pod zámkem Nový Světlov hlásí 53 % pro Libora Lukáše. V domovském Pitíně obdržel 63 % odevzdaných hlasů. V rodných Rudicích dokonce 83 %. Celkem bývalého hejtmana preferovalo 3792 voličů.

Bezprostředně po sečtení všech hlasů, jaká je vaše reakce? 

Jsem šťastný, že lidé uvěřili Liboru Lukášovi, patriotovi kraje. Moc děkuji za všechny hlasy, které jsem dostal, je jich opravdu velká kupa. Těší mě, že jsem porazil všechny favority, kteří se tak alespoň deklarovali, a doufám, že do toho dalšího souboje v příštím týdnu půjdu občerstvený a dotáhneme toto utkání o Senát Parlamentu České republiky do vítězného konce. 

Připravujete před druhým kolem ještě nějakou speciální kampaň? 

Nic speciálního nechystám. Budu dělat to, co jsem dělal dosud. To znamená kontaktní kampaň. Libor Lukáš se stal jakousi živou reklamou, kdy jsem chodil po institucích, firmách, občanských sdruženích a budu v tom pokračovat i dál, abych oslovil co nejvíce lidí a aby mi uvěřili, že budu dobrým senátorem pro všechny. Senátorem, který je patriotem a bude se v Praze za tuto část země rvát. 

Veřejnost má často politiku spojenou i s pošpiňováním soupeřů. Zkusme na to jít pozitivně. Je něco, čeho si na svém soupeři ceníte? 

Pana Kunčara znám jen jako starostu. Starostou je navíc krátce a zkušenosti teprve čerpá. Co však vím, je to slušný a pracovitý člověk a takových je v politice a ve veřejné správě rozhodně potřeba. 

Závěrem, jaký je váš vzkaz voličům do dalšího kola? 

Přijďte prosím znovu i příští týden. To utkání je potřeba dohrát do konce a mezičas je dobrým naznačením toho, jak by to mohlo příští týden dopadnout. A vy, kteří jste neuspěli se svým kandidátem, dejte hlas Liboru Lukášovi, protože právě on bude vaším dobrým senátorem. 

(Autor: Lukáš Fabián)

Libor Lukáš

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel
předseda klubu krajských zastupitelů
krajský zastupitel
člen Stínové asociace krajů ODS