10. října 2013

Kampaň v plném proudu - Milan Golas, nová tvář ODS a jeden z mála kandidujících advokátů

BRNO, 8. října 2013 – Do předčasných voleb nasazuje ODS v mnoha krajích nové tváře, v Jihomoravském kraji je trojkou na kandidátce advokát Milan Golas. Voliči se s ním mohou seznámit na jeho volebním webu, komunikovat mohou také přes sociální sítě Twitter a Facebook. Milan Golas je lídrem oblastní kandidátky za Brno-venkov, kde se bude v následujících týdnech setkávat s voliči. V Poslanecké sněmovně se chystá uplatnit především svou profesní kompetencí advokáta. Dle serveru Novinky.cz dosud měla doktorát z

Kandidátka ODS do předčasných voleb na jižní Moravě vypadá letos podstatně jinak než v minulých letech. Dlouholeté poslance vystřídaly nové tváře dosud méně známých politiků. Zatímco lídrem se stal nestraník Petr Fiala, další místa obsadili regionální a oblastní politici. Na třetím místě je na kandidátce advokát Milan Golas, který dosud působil v oblastním a regionálním sdružení ODS.

„Podpora mé  kandidatury do Poslanecké sněmovny z členské základny byla masivní a já jsem nabídku přijal, protože bych právě nyní rád přispěl k obnově důvěry v demokratickou pravici,“ řekl ke svému umístění na jihomoravské kandidátce Milan Golas.

Do Poslanecké sněmovny Milan Golas míří nejen jako politik, ale rovněž jako advokát. V předčasných volbách je jedním z mála kandidátů s touto profesní kompetencí. Podobně tomu bylo i v minulých letech – na kandidátkách, ale rovněž v Poslanecké sněmovně bývá advokátů jako šafránu. Od roku 2002 to byl nanejvýš jeden z osmi poslanců, ústavně-právní výbor byl dosud poslanci s právnickým vzděláním  obsazen jen z poloviny. Právě tam chce Golas zamířit v případě, že bude zvolen.

„Právu a advokacii jsem věnoval většinu svého profesního života, provozuji tzv. generální praxi, tedy dobře znám české zákony a rozumím legislativnímu procesu. Nechystám se navrhovat žádné překotné legislativní změny, jaké slibují některé nové politické subjekty. Raději bych se zasadil o zrušení přehnané byrokratické zátěže, která nyní doléhá na občany, zejména na podnikatele,“ přiblížil svoje plány ve sněmovně Golas.

S Milanem Golasem se mohou voliči osobně seznámit na mnoha plánovaných akcích především na Brně-venkově, kde je Golas oblastním lídrem. V sobotu 12. října mohou přijít na koncert legendární brněnské skupiny Kamelot, která kandidaturu Milana Golase podporuje. Koncert se odehraje v obecní sokolovně v České u Brna od 18 hodin. Dnes byla spuštěna webová prezentace, kde lze najít volební program, představení kandidáta i přehled plánovaných akcí. Milan Golas je otevřen komunikaci s voliči také na sociálních sítích, na Facebooku a Twitteru, který se stal oficiálním médiem kampaně #Volím_pravici.

 

Kdo je Milan Golas

Milan Golas má vlastní advokátní praxi v Advokátní kanceláři Golas & Vovesná. Do ODS vstoupil v roce 2006 a téhož roku založil místní sdružení ODS v České. V roce 2011 byl zvolen místopředsedou oblasti Brno-venkov a v únoru 2012 i místopředsedou regionálního sdružení. Má zkušenosti z legislativní, organizační a majetkové komise rady Jihomoravského kraje, kde působil v letech 2008 – 2012, nyní je členem právní a legislativní komise oblasti Brno venkov a Odborné komise ODS pro spravedlnost. Je ženatý a má čtyři děti.

Štítky:
Volby 2013