18. června 2013

Senátoři, poslanci i europoslanci podporují sestavení vlády dle stávající koalice

Poslanci, europoslanci a senátoři za ODS dnes na svém společném zasedání podpořili rozhodnutí výkonné rady pověřit grémium jednáním o sestavení nové vlády na půdorysu stávající koalice v čele s premiérem nominovaným ODS.

Společně také vyjádřili svůj dík Petru Nečasovi za všechno, co ve všech svých ústavních funkcích vykonal pro Českou republiku a ODS.

Podporujeme rozhodnutí výkonné rady o formátu koaličního jednání a jejich výsledcích,“ shrnul závěry společného zasedání klubů šéf poslanců Marek Benda. „Předmětem našeho jednání ani tentokrát nebyla žádná jména,“ doplnil předseda senátorského klubu Jaroslav Kubera.

Podle předsedy klubu evropských poslanců za ODS Jana Zahradila je situace citlivá a zjitřená: „Všechny kluby volených zástupců za ODS cítí svou odpovědnost a v tomto duchu také jednáme.

Podle prvního místopředsedy, pověřeného vedením strany, Martina Kuby proběhlo jednání klubů racionálně: „Jednání klubů bylo racionální. Jsme připraveni hledat nejlepší řešení pro Českou republiku a řešení, které stabilizuje tuto koalici a bude optimální pro ODS jako konzervativní a pravicovou stranu.“