5. června 2013

I v Královéhradeckém kraji řádil vodní živel!

Z on-line zpráv ČT24, které jsem měl až do včerejška možnost průběžně sledovat, jsem nabyl dojmu, že povodně se odehrávají asi jen v Praze, Středočeském kraji a v Ústí nad Labem.

Z Královéhradeckého kraje zaujal veřejnoprávní televizi snad jen spadlý železný most v Jaroměři. I u nás v Královehradeckém kraji se ale děly věci a vodní živel nás rozhodně nešetřil. Bohužel mnoho informací jsem se o tom z České televize nedozvěděl. 

Hostinné, Rudník, Svoboda nad Úpou či Chlumec nad Cidlinou veřejnoprávní televizi příliš nezajímaly. Nejvíce postiženým místem východních Čech se stane pravděpodobně Nový Bydžov. Sem v pondělí vtrhla stoletá voda a zaplavila v okolí zimního stadionu několik ulic včetně výpadovky na Hradec, bylo také nutné evakuovat desítky dětí z mateřské školy. 
 
Od veřejnoprávní televize, na kterou občané musí měsíčně platit nemalé peníze, bych očekával celkově víc potřebných informací, ne jen plno barevných obrázků a komentáře adresované spíše povodňovým turistům než občanům v postižených oblastech. 
 
Jsem si jist, že většinu občanů ze zasažených míst po celé ČR by možná víc než uzavírky stanic metra, zalitá Kampa a hádky na pražském magistrátu, kdo komu ukradl kontakty krizového řízení a kdo začal pozdě stavět protipovodňové hráze, zaujaly opravdu aktuální informace z jejich kraje. Nebo se mýlím?
 
JUDr. Pavel Staněk

poslanec PČR
člen výkonné rady
1. místopředseda regionálního sdružení
předseda oblastního sdružení