19. října 2011

Doma jsem to ještě nekonzultoval

Mladá Boleslav – Primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati v rozhovoru pro Boleslavský deník de facto potvrdil svoji kandidaturu na středočeského hejtmana.

Pan Bendl nebude kandidovat na hejtmana. Mluví se o tom, že hlavním kandidátem ODS na hejtmana budete vy. Můžete to potvrdit?

Bude to na rozhodnutí regionálního sněmu. Pokud tam získám podporu, tak to velmi vážně budu zvažovat, takže nejspíše do toho půjdu.

Můžete konkretizovat, co je pro vás dostatečná podpora sněmu?


Zásadní je, aby středočeská ODS byla jednotná a vyjádřila mi podporu, i na tom bude záležet moje rozhodování. Nicméně jsem dostal podporu Petra Bendla a kandidaturu zvažuji skutečně velmi vážně a dostanu-li podporu středočeského regionu, tak do toho půjdu. Chci vrátit kraji jeho důstojnost a zároveň chci být velmi činný v Mladé Boleslavi, na ní mi velmi záleží.

Pokud byste se skutečně stal hejtmanem, opustíte křeslo primátora Mladé Boleslavi?

V každém případě bych zůstal v zastupitelstvu i v radě města, protože mi velmi záleží na tom, jakým způsobem bude fungovat radnice v Mladé Boleslavi. Je to ale velmi daleko, nejdříve se musím skutečně rozhodnout a pak také vyhrát.

Je už nějaké zásadní téma, s kterým byste šel do voleb, co chcete v kraji změnit?

Témat je hodně, je potřeba se velmi vážně zabývat dopravou, stavem krajských komunikací, školstvím a jeho financováním. Je potřeba řešit také zdravotnictví, vrátit nemocnice do ziskovosti, řešit životní prostředí a v neposlední řadě i zadluženost hejtmanství.

To bude jistě znamenat hodně práce a času, a to i v Praze. Konzultoval jste to už doma s rodinou?

Musím říci, že taková rozhodnutí doma moc nekonzultuji a jsou na to už zvyklí, ale myslím si, že se budu snažit, aby mě doma viděli aspoň stejně často, jako měvidí teď.

(Autor: Pavel Svačina)

MUDr. Raduan Nwelati

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
primátor Mladé Boleslavi
krajský zastupitel