28. ledna 2024

Partie CNN Prima News

(CNN Prima News) Medializovaný případ znásilnění nezletilé dívky není černobílý, ve skutečnosti je to jinak, než se dříve myslelo. V nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS to řekl ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS), který zároveň vysvětlil, co ze své pozice může v případu udělat.

Celou debatu s Pavlem Blažkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Blažek komentoval případ nezletilé dívky, kterou znásilňoval její nevlastní otec. Kauza byla velmi mediálně propíraná a na ministra spravedlnosti mířily dotazy, zda stát nepochybil při udělení podmínky pro otčíma. „Musím říct, že už to není tak černobílý příběh, jak to bylo patrné v prvních dnech. Nebylo známé odůvodnění a vypadalo to mnohem hůře, než to vypadá dnes,“ řekl Blažek na CNN Prima NEWS.

Ministr spravedlnosti může udělat v tomto případu jednu věc – podat stížnost pro možné porušení zákona. „To můžu podat Nejvyššímu soudu pouze tehdy, pokud mám za to, že byl porušen zákon. Byl bych nerad, aby se v médiích vždy objevil případ a my museli najednou zasahovat,“ řekl Blažek.

Poslanec za ODS se ale nechtěl tomuto konkrétnímu případu více věnovat. „Nechci se nikoho dotknout, protože ten příběh je složitý. Neříkám tím, že měl být uložen podmíněný trest. To budeme teprve zkoumat,“ zdůraznil ministr spravedlnosti Blažek.

Pavel Blažek

ministr spravedlnosti
poslanec PČR
předseda regionálního sdružení RS ODS JMK