13. února 2023

Moc mě těší, že premiér Petr Fiala navštívil můj rodný Moravskoslezský kraj

(www.ods.cz/region.moravskoslezsky) Ministr financí a 1. místopředseda ODS Zbyněk Stanjura doprovodil při návštěvě rodného Moravskoslezského kraje premiéra a předsedu ODS Petra Fialu. Při své cestě navštívili těžební například společnost OKD ve Stonavě, kde jednali s vedením firmy a zástupci odborů. Poté diskutovali se studenty a zaměstnanci Ekonomické fakulty VŠB – Technické univerzity. Poté se zúčastnili slavnostního otevření moderního City Campusu Ostravské univerzity na Černé louce. Návštěvu kraje zakončili v Mošnově, kde se seznámili s fungováním nového multimodálního terminálu, který vyrostl poblíž letiště.

Moc mě těší, že premiér Petr Fiala navštívil včera můj rodný Moravskoslezský kraj. Návštěva v OKD a následná diskuse s vedením tohoto jediného producenta černého uhlí v ČR, tak byla logickou součástí premiérovy návštěvy v regionu. Diskutovalo se o výhledu společnosti těžit až do konce roku 2025. Tento plán pomáhá zvládnout i současnou energetickou krizi. Dále jsme měli možnost se sejít a diskutovat se zaměstnanci a studenty VŠB. Slavnostně jsme otevřeli i nový kampus Ostravské univerzity. Stihli jsme i zavítat do logistického centra v Mošnově, což je unikátní místo, kde se propojuje letecká, železniční a silniční doprava, řekl k návštěvě v Moravskoslezském kraji ministr financí a 1. místopředseda ODS Zbyněk Stanjura.

Zbyněk Stanjura

ministr financí