24. ledna 2023

ANO nás opakovaně vyzývalo, ať zastropujeme ceny pohonných hmot jako v Maďarsku. Naše vláda na tyto rady nevsadila a zatímco v Maďarsku čelili jejich nedostatku, ČR má nyní jedny z nejnižších cen benzínu v Evropě!

(www.ods.cz) Hnutí ANO nás opakovaně vyzývalo, ať zastropujeme ceny pohonných hmot jako v Maďarsku. Naše vláda na tyto rady naštěstí nevsadila a zatímco v Maďarsku čelili nedostatku pohonných hmot, Česká republika má nyní jedny z nejnižších cen benzinu v Evropě!

Na vývoji cen benzínu v Česku se krásně ukazuje rozdílný přístup mezi naší vládou a chaotických rozhazováním peněz z vrtulníku za vlády Andreje Babiše. Oni by hned po začátku války na Ukrajině vynulovali DPH a zasekli další vysoké miliardové sekery do státního rozpočtu bez garance reálného zlevnění cen benzínu pro řidiče. My jsme se naopak rozhodli nepodlehnout populistickému křičení opozice a vyčkat, až se náš vysoce konkurenční trh s pohonnými hmotami s negativním vnějším šokem vyrovná. Výsledek může každý posoudit sám,okomentoval situaci ministr financí a 1. místopředseda ODS Zbyněk Stanjura.

Zbyněk Stanjura

ministr financí
1. místopředseda strany
poslanec PČR