3. října 2022

Rádio Z: V Praze se chceme bavit na bázi vládní koalice, dává to smysl i ve vztahu k vládě

(Radio ZET) „Hlavní město a vláda by pokud možno měly dýchat společně. Jedna z blokací, které tady existovaly poslední čtyři roky kromě neschopnosti pražské koalice, bylo to, že si vůbec nerozuměla s exekutivou a Andrejem Babišem,” říká šéf regionálního sdružení ODS v Praze Marek Benda, který byl hostem Interview Martina Kováře na Rádiu ZET. „Jak dopadnou povolební vyjednávání v tuhle chvíli nevím. Jasně jsme řekli, že se chceme bavit na bázi vládní koalice, protože nám to dává hluboký smysl i ve vztahu k vládě.”

Celý rozhovor s Markem Bendou si můžete poslechnout na Rádiu ZET.

„Chtěl jsem, abychom volby vyhráli výrazněji, ale máme pět procent odstupu od druhého na pásce. Myslím, že jsme v tuto chvíli v Praze neobejitelní. To je pro mě nesmírně důležitý signál, když si k tomu ještě připočteme, v jaké situaci se volby odehrávaly,” konstatuje Benda. „V Praze byla situace ještě o to obskurnější, že viníkem snad všeho, co se kdy stalo, byla ODS, respektive koalice SPOLU. Zběsile na nás útočilo hnutí ANO, stejně tak nevybíravé útoky jsme dostávali od sociální demokracie, Pirátů a Prahy sobě,” dodává předseda poslaneckého klubu ODS Benda.

„Snaha prezentovat to jako úspěch současné progresivní koalice je podle mě fakt omyl. Myslím, že je to poměrně jasné a zřetelné z voleb a zejména z druhého kola senátních voleb. My jsme po dlouhých letech vyhráli všechny tři senátní obvody,” podotýká Benda.

Marek Benda

předseda poslaneckého klubu PČR
předseda regionálního sdružení ODS Praha