16. září 2022

Předvolební debata České televize z Prahy

(ČT 24) O kauze Dozimetr, týkající se Pražského dopravního podniku (DPP), mluvili v předvolební debatě ČT za ANO Patrik Nacher, za Piráty Zdeněk Hřib, za Prahu sobě Jan Čižinský, za Solidaritu (ČSSD, Zelení, Budoucnost, Idealisté) Anna Šabatová, za SPD, Trikolóru, Hnutí PES a nezávislé společně pro Prahu Milan Urban, za SPOLU pro Prahu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) Bohuslav Svoboda a za STAN Petr Hlaváček. Představili také své vize toho, jak by bylo možné zlepšit hromadnou dopravu v hlavním městě.

Celou debatu s Bohuslavem Svobodou můžete zhlédnout na ČT24.

„Koalice, která o sobě říká, že je protikorupční, tady připouští, že na něco nestačila,“ reagovala jednička pražské kandidátky SPOLU pro Prahu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) Bohuslav Svoboda. Podle něj musí mít ti, co řídí město, odvahu. „V okamžiku, kdy se mi něco nelíbí, tak to vyřešit,“ zdůraznil. „Nechci diskutovat o tom, jak to je s tím oznámením na policii – policie o tom nemluví. Ale v okamžiku, kdy někdo, kdo je členem vedení DPP, má podezření a nechá hlasovat pro to, aby se tam potvrzovali lidé, kteří jsou do kauzy přímo zapojeni, tak to je pro mě skutečně k zasmání,“ uvedl.

Bohuslav Svoboda se domnívá, že v otázce dopravy má být Praha pro všechny. „Nikdy nedopustím, abychom rozdělili Pražany na cyklisty, chodce a automobilisty. Všichni jsou si rovni,“ zdůraznil. Podle něj je potřeba zařídit, aby všechny tyto skupiny měly plné možnosti a zároveň jedna neohrožovala druhou.

Bohuslav Svoboda

kandidát na pražského primátora
poslanec PČR
předseda výboru pro zdravotnictví PS PČR