23. srpna 2022

Rádio Z: Klíčovým parametrem české železnice do budoucna musí být větší spolehlivost

(Radio ZET) Předseda vlády Petr Fiala za ODS dnes zahájil sérii bilančních návštěv ministerstev. S ministrem dopravy Martinem Kupkou, taktéž za ODS, hovořil zejména o zlepšení infrastruktury v ČR, dostavbě klíčových komunikací a o situaci v železniční dopravě. „Cílem je změnit to, co jsme zažili v letošním roce,” říká pro Rádio Zet ministr dopravy Martin Kupka.

Celý rozhovor s Martinem Kupkou si můžete poslechnout na Rádiu Z.

Po jednání ohledně stavu českých železnic padlo, že Správa železnic si je nedostatků vědoma, ale pracuje na zlepšení. „Té změny se dočkáme rychle. V pátek proběhne jednání správní rady, které už přinese první důležité systémové změny v tom, aby se i v hodnocení managementu Správy železnic přímo promítlo to, že klíčovým parametrem české železnice do budoucna musí být větší spolehlivost. I odměňování ředitelů Správy železnic se bude odvíjet podle toho, jak budou sto zajistit spolehlivost spojů,” říká ministr dopravy Martin Kupka /ODS/.

„Zpoždění zaviní často nejen Správa železnic, ale i jednotliví dopravci. Jde nám o to to sledovat a umět rozlišit, kdy je na vině právě infrastruktura a kdy jde o provozní problém dopravce. Cílem je změnit to, co jsme zažili v letošním roce,” doplňuje ministr dopravy.

Martin Kupka

ministr dopravy
místopředseda strany
poslanec PČR
expert pro veřejnou správu