4. srpna 2022

CNN Prima News: Úsporný energetický tarif

(CNN Prima News) Spor vlády a opozice o podobu již schválené novely energetického zákona vyvolává v poslední době velké vášně. Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) opozičnímu poslanci ANO Juchelkovi v debatě v pořadu 360° CNN Prima News v reakci na jeho kritiku ministra průmyslu doporučil, aby si vzpomněl na předešlou vládu expremiéra Andreje Babiše (ANO).

Celou debatu můžete zhlédnout na CNN Prima News.

V pořadu 360° CNN Prima News se ministra průmyslu zastal Jan Skopeček (ODS). „Opozice má kritizovat, je to její role. Když si ale vzpomenu, jak chaoticky přistupovalo hnutí ANO ke covidu? Různá vyjádření ministrů a totální zmatek,“ prohlásil. Poté Skopeček srovnal současné výkony ministra průmyslu Síkely s 1. místopředsedou ANO Karlem Havlíčkem, který za Babišovy vlády vedl právě resort průmyslu, ale i ministerstvo dopravy.

„Kompenzace průmyslu a obchodu byly složité a často se měnily. Kolegové z ANO by si na to měli vzpomenout. Jejich opoziční křik beru jako folklor. Pan Síkela je rozhodně lepším ministrem (než Havlíček),“ řekl Skopeček s přesvědčením, že nejpozději do začátku topné sezony by veškeré parametry úsporného tarifu měly být známé.

Jan Skopeček

předseda ODS Hořovice
místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS