28. července 2022

ODS Radotín: Další splněný slib

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Nová lávka přes Berounku vznikla metodou Design and Build. Je to správná cesta?

Zatímco opoziční zastupitelé na jednáních zastupitelstva většinou jen mlčí, k probíhajícím projektům si nezjišťují podrobnější informace, nepřicházejí s vlastními návrhy na řešení, ale pak zde v novinách vystřelují jedovaté šípy směrem k naší dlouhodobé práci, my si můžeme odškrtnout další splněný slib, který jsme obyvatelům Radotína dali. Je jím nová lávka přes Berounku.

Celou stavbu jsme manažersky zrealizovali my na radotínské radnici, a ne někdo z hlavního města, jak se náš jediný pirátský zastupitel snaží už nějakou dobu tvrdit. Zajímavé je, že se jeho kolegové ze stejné strany k radotínské lávce nehlásí. I když přece jen trochu ano: Od vedení hlavního města – konkrétně od náměstka primátora hl. města Prahy pro dopravu, z jehož kapitoly jsme získali investici – jsme dostali děkovný dopis za to, jakým způsobem jsme se o stavbu nové lávky postarali! Celý projekt jsme totiž před půldruhým rokem převzali pod svou správu. Spolu s architektem Josefem Pleskotem a projektantem Vladimírem Janatou jsme ho také dovedli do úspěšného konce. To vše během rekordně krátké doby a právě díky využití metodiky Design and Build. Zjednodušeně řečeno, její výhoda spočívá v tom, že zhotovitelem stavby se stává jeden jediný subjekt, který zodpovídá za projektovou přípravu i stavbu samotnou.

Úplně na začátku se nám však s dalšími obcemi z dolního Poberouní podařilo změnit legislativu, díky které vypadla Berounka ze seznamu řek určených ke splavnění velkými loděmi. Následně jsme mohli změnit původní vizi a představit jednodušší, lehčí a levnější lávku přes naši úžasnou řeku. Věříme, že nová lávka bude Radotínu sloužit avizovaných sto let. Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu