16. února 2022

CNN Prima News: O hnutí Chcípl pes: Nejsou to chlapi, ale srabi. V životě ze mě omluvu nevypáčí

(CNN Prima News) Nejsou to chlapi, ale srabi. V životě ze mě omluvu nevypáčí, vzkázala podporovatelům hnutí Chcípl pes i jeho šéfovi Jakubovi Olbertovi senátorka za ODS Miroslava Němcová. Ostře odsoudila výzvu hnutí, aby lidé šli demonstrovat před domy poslanců, kteří podporují novelu pandemického zákona. „Nejsou schopni se omluvit ani to vysvětlit,“ vytkla představitelům iniciativy v pořadu 360°.

Celý rozhovor s Miroslavou Němcovou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Senátorka Miroslava Němcová středeční výzvu Chcípl pes tvrdě odsoudila. „V minulosti bychom našli podobné případy, ale ne takové intenzity. Mrzí mě, že ten pán, který je zde se mnou ve vysílání, není schopen přiznat, co opravdu zamýšleli. V oznámení bylo, ať jdou lidé k domovům, nebyla tam zmíněná žádná centra měst. Byla tam bydliště poslanců – sice beze jmen, ale s adresami,“ sdělila senátorka v pořadu 360°.

„Mně je úplně jedno, co pan Olbert chce nebo nechce ve svém životě dělat a jakou chce budovat politickou kariéru. Pokud o ní přesvědčí více než 20 tisíc občanů – což byla suma, kterou vloni získal ve volbách – budiž mu přáno. Ale naprosto odmítám, že by jakákoliv důležitá osoba ve veřejné službě konala kroky, jaké koná on,“ pokračovala Němcová ve sprše kritiky.

„Motáte to, abyste ze sebe setřeli, co jste skutečně udělali. V tom pokračuje vaše zbabělost. Je úplně jedno, jestli člověk na dané adrese bydlí, nebo tam má provozovnu. Poštvali jste nespokojené lidi. Viděla jsem je na Klárově, jak se tam váleli opilí a bili se jako bitkaři. Nedistancoval jste se od nich. Hrůza, co předváděli s českou vlajkou,“ vylíčila Němcová své zkušenosti s podporovateli hnutí.

„Nebudu se ani půl slovem omlouvat. To, co jste chystali, bylo skutečně vystrašení poslanců přes jejich rodiny – to nejcitlivější, na co se dá zaútočit. V životě ze mě omluvu nevypáčíte. Není za co. Vy se máte za co stydět,“ vzkázala senátorka Olbertovi v pořadu 360°.

Miroslava Němcová

senátorka PČR