24. ledna 2022

CNN Prima News: Teslu si nemůžu dovolit. Lidé nemají ani na elektřinu, natož na elektromobily

(CNN Prima News) Elektromobily jsou aktuálně tak drahé, že si je běžný člověk nemá šanci pořídit. Ve vysílání pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS to řekl europoslanec Alexandr Vondra (ODS). Připomněl, že řada lidí má problémy, aby vůbec zaplatila za elektřinu.

Celou debatu s Alexandrem Vondrou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Vondra v pořadu Co na to vaše peněženka prozradil, že sám jezdí autem se spalovacím motorem. To se mu podle jeho slov skvěle hodí na cestování po venkově, jízdě do kopců a na dlouhé cesty mezi Českem a francouzským Štrasburkem, kam dojíždí do Evropského parlamentu. „To jsou relace, u kterých by mi byl elektromobil platný jako mrtvému zimník,“ řekl europoslanec Alexandr Vondra.

Pořídit si elektromobil pro jízdu ve městě nicméně chápe. „Nedělá to žádný prach, žádný hluk. Když na to někdo má, tak má krásné auto. Ale mně osobně by to nevyhovovalo, protože jezdím na dlouhé vzdálenosti,“ dodal Alexandr Vondra. Kromě toho dodal, že ani na eletromobil, například od firmy Tesla, nemá.

Elektromobilita je aktuálně prosazovaná zejména Evropskou unií. Vondra však poznamenává, že aktuálně nejsou Češi na nákupy elektromobilů připraveni. Chybí totiž finance i napájecí stanice. „Kdo má vilu, fajn, ale ti, co žijí v panelácích, mají smůlu,“ poznamenal europoslanec.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec