1. října 2021

Předvolební debata České televize ze Středočeského kraje

(ČT 24) Politici reprezentující vládní strany vyzdvihli v debatě volebních lídrů ze Středočeského kraje úroveň demokracie v České republice. Část opozičních politiků proti současnému stavu měla dílčí výhrady, obávají se zejména toho, aby se pojetí demokracie nesmrsklo jen na volby. Hosty byli Jan Skopeček (SPOLU), Stanislav Grospič (KSČM), Jan Hamáček (ČSSD), Karel Havlíček (ANO), Vít Rakušan (PirátiSTAN), Radek Rozvoral (SPD), a Libor Žofka (PŘÍSAHA). Debatu České televize moderovala Světlana Witowská.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na ČT24.

Jan Skopeček, který je v čele krajské kandidátky koalice SPOLU, dal najevo, že považuje za aktuální limit české demokracie problémy premiéra Andreje Babiše (ANO). My nevíme, jestli zrovna v Bruselu jedná kvůli dotacím pro své firmy, nebo v zájmu občanů České republiky," řekl. Dodal, že za nejvyšší hodnotu považuje individuální svobodu a ochranu vlastnických práv. Když vidíme v Německu, v Berlíně debatu o vyvlastňování bytů, jak na to naskakuje sociální demokracie, tak jsem skutečně zděšený," uvedl Jan Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda poslaneckého klubu ODS