9. září 2021

Penzion Ve Mlýně provozují přes dvacet let, ale rodina paní Jindry je v Plumlově usazená už přes 100 let

(www.ods.cz) Zbyněk Stanjura v rámci své tour s názvem Stanjura jede do října navštíví 100 podnikatelů a živnostníků, kteří každý den bojují a navzdory vládě, která jim hází klacky pod nohy, se nevzdávají. Protože právě oni jsou pilířem a tahounem české ekonomiky. Chce s nimi mluvit o tom, co je trápí, jaké problémy řeší a co potřebují. Chce slyšet jejich příběhy. Tentokrát se zastavil v Plumlově v rodinném Penzionu Ve Mlýně.

„Penzion provozují přes dvacet let, ale rodina paní Jindry je tady usazená už přes 100 let. Fungují díky tomu, že nemají žádné zaměstnance, ale všechno obstarávají členové rodiny. Život jí komplikuje EET a kontrolní hlášení DPH. Chápu, že kontrolovat ty velké, kteří mají milionové faktury, je potřeba. Ale malé živnostníky nebo firmy bych nechal dýchat,“ říká k návštěvě v penzionu Zbyněk Stanjura.