22. dubna 2021

Prodejna Hutník Praha: Vláda mnohdy nechala pracovité lidi na holičkách, my nemáme žádné matrjošky nebo beranice

(www.ods.cz) Zbyněk Stanjura v rámci své tour s názvem Stanjura jede do října navštíví 100 podnikatelů a živnostníků, kteří každý den bojují a navzdory vládě, která jim hází klacky pod nohy, se nevzdávají. Protože právě oni jsou pilířem a tahounem české ekonomiky. Chce s nimi mluvit o tom, co je trápí, jaké problémy řeší a co potřebují. Chce slyšet jejich příběhy. Koncem dubna se zastavil v obchodě Hutník u manželů Truhlářových v Praze 1.

„Už desítky let tady, v centru Prahy, manželé Truhlářovi mají obchod se spojovacím materiálem. Je to důležitá služba pro místní, aby město fungovalo normálně a nebylo jen pro turisty. Chodí k nim stálí zákazníci, přesto kvůli lockdownu bojují s velkým poklesem tržeb. Je jasné, že šroubky a matičky nejsou žádný velký byznys ani v normální době, teď je všechno ještě těžší. Podali si žádosti, aby jim stát pomohl, ale uspěli jen částečně. Vzal jsem si od nich všechny podklady a zkusím jim pomoct. Uvidíme, co se dá dělat. Vláda mnohdy nechala pracovité lidi na holičkách, my ne.“