10. května 2021

CNN Prima News: Hamáček se zaplétá do spirály lží. Za kritiku si může sám

(CNN Prima News) Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) si za kritiku může sám, zapletl se do spirály lží, prohlásila poslankyně a předsedkyně sněmovního výboru pro obranu Jana Černochová (ODS) v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS.

Celý rozhovor s Janou Černochovou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Pro všechny aktéry by bylo mnohem transparentnější, kdyby Hamáček přiznal, že nevěděl, co má říct a použil slovo kamufláž, a následně vše podrobně vysvětlil. V tu chvíli by se ve veřejném prostoru přestaly šířit různé dezinterpretace a další věci, které se na to nabalují,“ uvedla Jana Černochová.

Rozhodnutí vlády o vyhoštění ruských diplomatů označila za správný krok. „To, že se Česká republika takto rozhodla, je dobře, na druhou stranu jsme si to trochu pokazili spirálou lží pana Hamáčka,“ doplnila.

Hosté pořadu komentovali také pondělní vyjádření šéfa unijní diplomacie Josepa Borrella, který uvedl, že EU nechce dále zvyšovat napětí ve vztazích s Moskvou vyhošťováním dalších ruských diplomatů. Podle Černochové by měla být Evropská unie institucí, která se postaví za své členy. „Stejně, jako se za nás postavilo například Slovensko, Polsko a některé pobaltské státy. Není to jen hrozba pro ČR, ale je to problém pro celou Evropu,“ zdůraznila Jana Černochová. Doufá, že čeští europoslanci budou za Česko bojovat a nespokojí se se stanoviskem EU.
 

Jana Černochová

1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR
předsedkyně sněmovního výboru pro obranu
expertka pro obranu
starostka MČ Praha 2