17. října 2011

Na kandidátce chci i ženy

Exhejtman a ministr zemědělství Petr Bendl na sobotním sněmu porazil Petra Tluchoře a stal se opět předsedou středočeské ODS.

Co se vám teď bezprostředně po vítězství honí hlavou?

Myslím na to, co všechno je třeba udělat, aby byla ODS stmelená. Jak zacelit všechny rány a jak postavit dobrou kandidátku do krajských voleb, které budou v příštím roce. A samozřejmě je třeba stát za Petrem Nečasem a vrátit středočeskou ODS tam, kam patří.

Takže žádná radost?

Tak samozřejmě ta podpora mě těší, to bych nemohl říct, že ne. Ale jdeme dál.

Kdy jste změnil názor, že nebudete kandidovat na krajského lídra?

V okamžiku, kdy mi pan premiér nabídl místo ministra zemědělství. Já jsem se vzdal mandátu krajského zastupitele, poslal jsem už písemně rezignaci Davidu Rathovi, protože se chci věnovat práci ministra a šéfa středočeské ODS.

Máte už představu, kdo bude kandidátem ODS na středočeského hejtmana? 

V krajském zastupitelstvu mě nahradí Dan Jiránek a myslím, že bude velmi prospěšný. Dan na kandidátku určitě patří, stejně jako Radek Nwelati, Martin Kupka, Dáša Nohýnková ( krajská zastupitelka – pozn. red.) a senátorka Veronika Vrecionová. Já chci, aby tam ten ženský element byl. Já jsem ženy na kandidátce vždycky měl, když jsem kandidoval do kraje, a chtěl bych, aby tam ženy byly zastoupeny i tentokrát.

Ing. Petr Bendl

předseda regionálního sdružení
krajský zastupitel
poslanec PČR
ministr