7. září 2020

Prezident, premiér a Miloš Vystrčil

(FORUM 24) Poslankyně Miroslava Němcová komentuje reakce prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše na cestu senátorů v čele s Milošem Vystrčilem na Tchaj-wan. Oba podle ní upřednostňují své osobní zájmy a preferují zájmy Číny nad potřebami vlastní země.

Jaroslav Kubera byl více než čtvrt století v politice. Opakovaně byl zvolen v komunálních i senátních volbách. Proto byl primátorem, senátorem a nakonec i předsedou Senátu. Připravoval cestu na Tchaj-wan. Prezident ho chtěl letos ocenit nejvyšším státním vyznamenáním, Řádem Bílého lva. Paní Kuberová tuto falešnou hru odmítla.

Miloš Vystrčil byl více než čtvrt století v politice. Opakovaně byl zvolen v komunálních, krajských i senátních volbách. Proto byl starostou, hejtmanem, senátorem a nakonec i předsedou Senátu. Uskutečnil cestu na Tchaj-wan. Prezident ho odsuzuje a na vyznamenání to věru nevypadá, na Hrad Miloš Vystrčil nesmí.

Premiér České republiky neumí česky a zahraniční média o něm nejčastěji píší jako o oligarchovi s nevyjasněným původem majetku, který podezřele čerpá a zneužívá evropské dotace pro svůj byznys.

Miloš Vystrčil spolu se senátní delegací zasloužil o pozitivní hodnocení naší země, pozvedl její kredit i váhu v oblasti ochrany svobody a demokratických hodnot. Premiér o něm mluví jako o diletantovi, který diplomacii nerozumí.

Prezident i premiér upřednostňují své osobní zájmy a preferují zájmy Číny nad potřebami vlastní země.

Komentář vyšel na serveru Forum24.cz.

Miroslava Němcová

poslankyně PČR