30. srpna 2019

Opravy účelových komunikací v Bystrci, parkování na ulici Černého

Úřad městské části Brno-Bystrc pokračuje v dalších, na letošní rok naplánovaných, opravách účelových komunikací.

Dokončena byla již akce v hodnotě 580 200 Kč na Kozí Horce a také akce Pod Horkou (1. část od křižovatky po slepou část ulice, č. or. 90-94) za cenu 603 500 Kč.

Vysoutěžena byla oprava vybraného úseku komunikace v Rokli za cenu 579 500 Kč, kde bylo dosaženo úspory ve výši 15 500 Kč oproti předpokládaným nákladům, s předpokladem zahájení stavebních prací od 15. 8.2019.

K soutěži je připravena akce „Protierozní úpravy účelové komunikace při ulici Rakovecká“, kde proběhne zpevnění veřejné plochy zatravňovacími betonovými tvárnicemi včetně podkladních vrstev - nad zadním vjezdem areálu Lodních sportů Brno.


Na ulici Černého, což je jedna z nejproblematičtějších lokalit z hlediska parkování, jsme zadali tzv. „objemovou studii“, která by měla definovat možnost výstavby 2-3 podlažního parkovacího domu z hlediska technického tak, aby bylo následně možné zpracovat již podrobnější dokumentaci s konkrétními parametry a zohledněním vynaložených nákladů - tzv. projektový záměr. Tato objemová studie bude k dispozici na začátku září.
 

Tomáš Jára

místostarosta MČ Brno-Bystrc