29. července 2019

Písemná interpelace na ministra obrany ve věci pořízení 3D radiolokátorů MADR

(www.psp.cz) Písemná interpelace poslankyně Jany Černochové na ministra obrany Lubomíra Metnara ve věci pořízení 3D radiolokátorů MADR.

Vážený pane ministře,

na poslední schůzi výboru pro obranu jsme byli informováni, že probíhají jednání s izraelskou vládou o smlouvě a následné dodávce 3D radiolokátorů MADR a že je otázkou krátkého času – hovořilo se o srpnu 2019 – kdy bude smlouva podepsána. Blíží se konec července, proto bych se Vás chtěla zeptat, jak jednání probíhají a kdy předpokládáte podpis smlouvy?

Zajímalo by mne také, kdo je generálním českým partnerem izraelské strany, který bude zodpovědný za realizaci zakázky a certifikaci na území České republiky? Bude tento generální partner součástí smluvního uspořádání, bude součástí smlouvy i pozáruční servis, tedy životní cyklus a kdo jej bude zajišťovat? Je ve smlouvě stanoven minimální podíl pro český průmysl?

Jaké dokumenty již izraelská strana předložila a jaké má ještě předložit? A konečně, předpokládáte ještě nějakou změnu ceny?

Děkuji za Vaši odpověď ve lhůtě stanovené Jednacím řádem PS PČR.

S pozdravem

Mgr. Jana Černochová

Jana Černochová

1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR