11. června 2019

Duel Seznam.cz o privatizaci

(Seznam.cz) Ostrý Duel ekonomického experta a místopředsedy poslaneckého klubu ODS Jana Skopečka a poslance Leo Luzara z KSČM o privatizaci.

Celý rozhovor s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na Seznam.cz.

„Komunisté chtějí znectít těch třicet let, které žijeme ve svobodných poměrech a pravděpodobně by chtěli lidem znovu naordinovat ostnaté dráty,” nešetřil KSČM kritikou poslanec ODS Jan Skopeček.

„V průběhu transformace i díky privatizaci jsme získali nové vlastníky a začali jsme budovat firmy, které velmi rychle uspěly na západních trzích,” obhajuje privatizaci Skopeček.
Podle Skopečka proběhla privatizace ze zemí někdejšího východního bloku nejlépe. „Komunisté si mohou říkat, co chtějí, mohou plakat nad rozlitým mlékem, ale to nic nezmění. Ta čísla, o kterých komunisté mluví, jsou vycucaná z prstu,” řekl v Duelu ekonomický expert ODS.

„Pane kolego, urážíte drtivou většinu lidí, jediní zloději byli komunisté,” pustil se do něj Skopeček. „Privatizace byla potřebná proto, že jsem tady měli komunisty. Protože komunisté znárodňovali, tak bylo potřeba lidem vrátit ty majetky,” dodal poslanec.
 

Jan Skopeček

místopředseda poslaneckého klubu ODS
člen výboru pro evropské záležitosti PS PČR
poslanec PČR
ekonomický expert ODS