29. listopadu 2018

Prostor X: Vláda je špatná a nejlépe by měla celá skončit

(www.reflex.cz) Nebezpečí vlády hnutí ANO s ČSSD je možná jinde, než její kritici čekali. Místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček ho vidí v progresivistických návrzích liberálů, které dostávají zelenou. Zmiňuje hlavně uzákonění manželství homosexuálů, které podle něj ničí hodnoty, na kterých naše civilizace stojí, a tak ničí i ji samotnou. Skopeček tvrdí, že vláda je špatná a nejlépe by měla celá skončit. Žádné možné řešení politické situace, do kterého by se přímo zapojila ODS, ale na stole není. Zakázané slovní spojení tak pro něj nejsou ani předčasné volby.

Celý rozhovor s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na Reflex.cz.

Skopeček zdůrazňuje, že je tu víc možností. Hnutí ANO na tom podle něj není tak špatně, aby nemohlo nabídnout jiného premiéra než Andreje Babiše. V Česku je prý těch potenciálně lepších celá řada. Skopečka ve srovnání s minulostí překvapuje, co vše dokáže Babiš přežít.

Místopředseda poslanců ODS dál tvrdí, že jeho strana není na premiéra osobně zaměřená. Ukazuje přitom na Miroslava Kalouska, který údajně vsadil svou politickou budoucnost na osobní kampaň proti Babišovi, jeho straně to ale podle Skopečka nepomáhá. Připouští přitom, že Babiš by mohl přesvědčivě vyhrát i předčasné volby.

Skopeček říká, že vláda je nebezpečná z celé řady důvodů. Nejzávažnější je pro něj ohrožení tradiční rodiny a hodnot, které má představovat možné uzákonění homosexuálního manželství. Pokud se schválí, už nebude cesty zpět. Poslanec mluví o ničení naší civilizace, jejíž přežití je prý právě na tradiční rodině postavené.

Varuje taky před Istanbulskou úmluvou a globálním paktem OSN o migraci. Úmluva podle něj zavádí prvky genderismu a i ona jde proti našim základním hodnotám. Ženy jsou prý chráněné dostatečně, a navíc jde hlavně o výchovu v rodinách. Pakt o migraci údajně stírá rozdíly mezi legální a ilegální migrací. Skopeček doslova říká, že kdyby migrace byla lidské právo, tak neexistuje svět, ve kterém žijeme.


 

Jan Skopeček

místopředseda poslaneckého klubu ODS
člen výboru pro evropské záležitosti PS PČR
poslanec PČR
ekonomický expert ODS