29. srpna 2018

Písemná interpelace na ministryni financí ve věci podílu Ministerstva financí na opravě pláště budovy sídla Ústavu pro studium totalitních režimů II.

(www.psp.cz) Písemná interpelace poslance Pavla Žáčka na ministryni financí Alenu Schillerovou ve věci podílu Ministerstva financí na opravě pláště budovy sídla Ústavu pro studium totalitních režimů v Siwiecově ulici, II.

Vážená paní
Alena Schillerová
ministryně financí vlády ČR

prostřednictvím předsedy Poslanecké sněmovny PČR
 

V Praze dne 29. srpna 2018

 

Vážená paní ministryně,

děkuji za Vaši odpověď na mou interpelaci ze dne 31. 7. 2018, čj. MF-18750/2018/1902-3, nicméně se na Vás obracím s novou žádostí o její doplnění, ve věci spolupráce Ministerstva financí ČR (dále „MF“) s Ústavem pro studium totalitních režimů (dále „ÚSTR“) při realizaci investičního záměru rekonstrukce vnějšího pláště a zateplení sídla ÚSTR v Siwiecově ulici. V této souvislosti mě konkrétně opět zajímá:

1. Jak proběhlo v polovině srpna t.r. avizované jednání zástupců MF a ÚSTR a s jakým konkrétním výsledkem? Jaké podklady představitelé ÚSTR předložili na podporu svých tvrzení (čj.)?

2. Jak se změnily představy ÚSTR a MF o výši finančních prostředků na rekonstrukci? Jaký je aktuální odhad úplné výše potřebných finančních prostředků? Nepřekračují požadované finanční prostředky parametry stanovené zákonem?

3. Jak MF kontrolovalo a kontroluje dodržování harmonogramu registrovaného investičního záměru ÚSTR? Realizuje ÚSTR rekonstrukci s péčí řádného hospodáře?

4. Je MF informováno o zahájení vyšetřování ve věci „závažné trestné činnosti při zadávání veřejné zakázky ÚSTR“ vztahující se právě k rekonstrukci budovy ÚSTR?

Děkuji za Vaši odpověď ve lhůtě stanovené Jednacím řádem PS PČR.

S pozdravem

PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

poslanec PČR
zakladatel a první ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů a Archivu bezpečnostních složek