11. července 2018

Písemná interpelace na ministryni financí ve věci podílu Ministerstva financí na opravě pláště budovy sídla Ústavu pro studium totalitních režimů

(www.psp.cz) Písemná interpelace poslance Pavla Žáčka na ministryni financí Alenu Schillerovou ve věci podílu Ministerstva financí na opravě pláště budovy sídla Ústavu pro studium totalitních režimů v Siwiecově 2, 130 00, Praha 3.

Vážená paní
Alena Schillerová
ministryně financí vlády ČR

 

prostřednictvím předsedy Poslanecké sněmovny PČR

 

V Praze dne 11. července 2018

 

Vážená paní ministryně,

obracím se na Vás ve věci spolupráce Ministerstva financí ČR (dále „MF“) s Ústavem pro studium totalitních režimů (dále „ÚSTR“) při realizaci investičního záměru rekonstrukce vnějšího pláště a zateplení sídla ÚSTR v Siwiecově 2, Praha 3, 130 00. V této souvislosti mě konkrétně zajímá:

1. Kdy ÚSTR požádal MF o navýšení finanční prostředků této rekonstrukce nad rámec schváleného rozpočtu, v jaké výši a jak to zdůvodnil?

2. Jaká byla odpověď vašeho resortu a čím byla zdůvodněna? Pokud MF investiční transfer pozastavilo, tak kdy a z jakých důvodů?

3. Kontroluje MF dodržování harmonogramu tohoto registrovaného investičního záměru? Jak je harmonogram plněn a kdy bude podle něj rekonstrukce dokončena?

Děkuji za Vaši odpověď ve lhůtě stanovené Jednacím řádem PS PČR.

 

S pozdravem

PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

poslanec PČR
zakladatel a první ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů a Archivu bezpečnostních složek