24. září 2018

Volební duel Seznam.cz

(Seznam.cz) V Duelu Seznam.cz diskutovali senátní kandidáti ve volebním obvodu Ostrava Zdenka Němečková Crkvenjaš a Jiří Paroubek. Síly tam změří už za pár dnů.

 
Zachránila popálenou Natálku, teď chce spasit Ostravu
 
Zdenka Němečková Crkvenjaš si jako hlavní téma své kampaně dala snahu o zlepšení životního prostředí v Ostravě. Zatočit chce také s obchodem s chudobou a mladým rodinám slibuje větší podporu. Jako lékařce se jí prý lidé často svěřují se svými problémy a chce jim proto pomoci i v roli političky. Tu si odzkoušela už v letech 2010–2014, když seděla v tamním zastupitelstvu.
Němečková má za sebou zajímavý životní příběh. Ač je ostravská rodačka, část života strávila v Bosně, odkud pochází její otec. Odtud její rodina prchla před válkou zpátky do Česka. Po návratu se věnovala lékařské kariéře. Proslavila se zejména záchranou malé Natálky, která se stala obětí žhářského útoku ve Vítkově. Je manželkou někdejšího ministra zdravotnictví za ČSSD Svatopluka Němečka, sama ale kandiduje s podporou pravicových stran, a to TOP 09, ODS a Strany soukromníků ČR.